این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۴، شماره ۱۱، صفحات ۹۲۴-۹۳۷
عنوان فارسی
بررسی اثر ترکیبی نانوذرات اکسید منیزیم و اکسید آهن بر روی رشد و مورفولوژی باکتریهای اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در آبمیوه
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: نانوذرات فلزی یکی از مواد ضدباکتریایی هستند که در میان آنها نانوذرات MgO و Fe2O3 نسبت به سایر نانوذرات، سمیت کمتری بر سلولهای پستانداران دارند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر نانوذرات اکسید آهن و اکسید منیزیم به صورت ترکیبی و دستیابی به ترکیب بهینه دو نانوذره در مهار رشد دو باکتری Staphylococcus aureus و Escherichia coli در آبمیوه است. روش بررسی: در این پژوهش تجربی و آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی ترکیب نانوذرات MgO و Fe2O3 بر باکتریهای اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در محیط مایع ارزیابی و سپس اثر آنها بهصورت توأم در آبمیوههای هویج، انار و سیب بهصورت جداگانه به روش کلنی کانت بررسی شد. همچنین از میکروسکوپ الکترونی برای بررسی تغییرات مورفولوژیک استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی پس از تیمار ضدمیکروبی استفاده شد، سپس دادهها با استفاده از آزمون آماری One Way Annova تحلیل شد. نتایج: نتایج نشان داد در محیط مایع، این نانوذرات باعث کاهش رشد هردو باکتری میشوند. مناسبترین ترکیب ضدباکتریایی این دو نانوذره Fe2O3 5/0+ MgO 5/1 بود؛ حساسیت استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به اشریشیاکلی در برابر نانوذرات بیشتر بود. یافتههای پژوهش در مورد آبمیوهها نشان داد که اثر ترکیبی دو نانوذره باعث کاهش رشد دو باکتری میشود. اثر ترکیبی از نانوذرات اکسید آهن و اکسید منیزیم باعث تخریب غشای سلولی و در نتیجه نشت محتویات داخل سلولی و در نهایت مرگ سلولهای باکتریایی میشود. نتیجهگیری: نانوذرات اکسید آهن و اکسید منیزیم در غلظتهای مجاز، اثر قابلتوجهی بر باکتریهای اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of Combination Effect of Magnesium Oxide and Iron Oxide Nanoparticles on the Growth And Morphology of the Bacteria Staphylococcus Aureus and Escherichia Coli in Juice
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Nanoparticles (NPs) are one of the antibacterial substances, among them nanoparticles type MgO and Fe2O3 are less toxic to mammalian cells. So, the aim of this study was investigation of combination effects of iron oxide and magnesium oxide nanoparticles on the growth of Staphylococcus aureus and Escherichia coli (E.coli) to achieve the optimum combination of nanoparticles inhibit the growth of Staphylococcus aureus and Escherichia coli in food (juice). Methods: In this experimental research, the effect of MgO and Fe2O3 Nanoparticles compound on Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria in liquid environment was investigated, and then their effect was investigated separately in juices of carrot, pomegranate and apple via colony count approach. Also, scanning electron microscopy was used to characterize the morphological changes of Staphylococcus aureus and Escherichia coli after antimicrobial treatments. The results of the research were analyzed using one way ANNOVA. Results: The results of the research indicated that in liquid medium, these nanoparticles lead to reduce the growth of both bacteria. compound of 1.5Mg+0.5Fe2O3 was introduced as the most appropriate antibacterial compounds; Staphylococcus aureus sensitivity to Escherichia coli was higher against nanoparticles. The findings of research about the juices revealed that the combined effect of nanoparticles reduced the growth of both bacteria. the combined effect of Fe2o3 and MgO nanoparticles treatments distorted and damaged the cell membrane, resulting in a leakage of intracellular contents and eventually the death of bacterial cells. Conclusion: Nanoparticles in the allowed concentrations have significant effect on Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی ترابی زارچی | mahdi torabi zarchi
ashkezar, yazd, iran
اشکذر، یزد، ایران
محبوبه میرحسینی | mahboubeh mirhosseini
iran
ایران
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2904-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/136/article-136-393271.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات