این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله علوم اعصاب شفای خاتم
، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۵۵-۱۵۵
عنوان فارسی
P ۱۲۴: Decrease Signs Parkinson`s Disease with DOPAMINE in Apple
چکیده فارسی مقاله
لطفاً به چکیده انگلیسی مراجعه شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
P 124: Decrease Signs Parkinson`s Disease with DOPAMINE in Apple
چکیده انگلیسی مقاله
After Alzheimer's disease, Parkinson's disease is the most common nerve-damaging disease. Parkinson's is a progressive and chronic disease where cells secrete dopamine-cut black flesh and in the absence of dopamine in the brain destroyed the irregular body movements. Man eats the food that causes the formation of the neurotransmitters. Tthree neurotransmitters: dopamine, serotonin, norepinephrine were studied in relation to foods. These studies show that certain brain neurotransmitters features in forming foods make us feel happy. If we have a body in adequate amounts of dopamine, brain cells that produce dopamine from L-phenylalanine uses alanine as raw material. L-phenylalanine, an essential amino acid, which is found in blood plasma and brain, can be converted to tyrosine in the body of the material used in the synthesis of dopamine. A compound found in apples called quercetin, an antioxidant that is known to prevent cancer is also more important role in the prevention of neurodegenerative disorders related to it. Daily consumption of apples can be avoided to the extent of developing Parkinson's disease. Patients with Parkinson's disease with the consumption of these foods can be improved to some extent.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محبوبه پاپورکی | mahboobeh paporaki
islamic azad university, mashhad branch, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://shefayekhatam.ir/browse.php?a_code=A-10-24-975&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/337/article-337-393428.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تحقیقات پایه در علوم اعصاب
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات