این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۶۳-۰
عنوان فارسی
اﺛﺮات ﻓﺰایﻨﺪه رﺷﺪ یﮏ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﭼﻨﺪ ﺳﻮیﻪ ای ﺑﺮ ﻣﺎﻫﯽ ﮐﭙﻮر اﻧﮕﺸﺖ ﻗﺪ
چکیده فارسی مقاله
ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻫﺎ اﺛﺮات ﺳﻮدﻣﻨﺪی ﺑﺮ روی ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی رﺷﺪ ﺣﯿﻮاﻧﺎت ﻣﻮﻟﺪ ﻏﺬا ﻧﺸﺎن داده اﻧﺪ .در ایﻦ ﭘﮋوﻫﺶ اﺛﺮات ﻣﺤﺮک رﺷﺪ یﮏ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﭼﻨـﺪ ﺳﻮیﻪ ﮔـﺮوه آزﻣﺎیﺸـﯽ ﻗـﺮار 4 ﮔﺮم ﺑﻪ ﻃﻮر ﺗﺼﺎدﻓﯽ در 6-7 ﻗﻄﻌﻪ ﻣﺎﻫﯽ ﺑﺎ وزن ﻣﺘﻮﺳﻂ 200 ای در ﻣﺎﻫﯽ ﮐﭙﻮر ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ .ﺑﺮ ایﻦ اﺳﺎس ﮔـﺮم در 3 ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. ﮔﺮوه اول ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺷﺎﻫﺪ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ و دارو ﻧﻤﺎ دریﺎﻓﺖ ﻧﻤﻮد .ﮔﺮوه دوم ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﮐﻨﺘﺮل ﻣﺜﺒﺖ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ و ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮم ﺑﻪ ازای ﻫﺮ ﮐﯿﻠﻮ ﮔﺮم ﻏﺬا یﮏ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﭼﻨﺪ ﺳﻮیﻪ150 و 75 ﻫﺮ ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم ﻏﺬا ﻓﺮﻣﮑﺘﻮ دریﺎﻓﺖ ﻧﻤﻮد .دو ﮔﺮوه دیﮕﺮ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ای روزه، ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻣﺎﻫﯿﺎن وزن ﮔﯿﺮی ﺷﺪه و ﻃﻮل ﺑﺪن آن ﻫﺎ اﻧﺪازه ﮔﯿﺮی ﺷﺪ .ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﯿﺰان ﭘـﺮوﺗﺌﯿﻦ، 45 (دریﺎﻓﺖ ﮐﺮدﻧﺪ .در ﭘﺎیﺎن ایﻦ ﭘﮋوﻫﺶ PTX) در ﻫﺮ ﮔﺮوه آزﻣﺎیﺸﯽ (اﻧﺪازه ﮔﯿـﺮی ﺷـ ﺪ .ﻣﯿـﺎﻧﮕﯿﻦ وزن و ﻃـﻮل n = 6)ﭼﺮﺑﯽ، ﺧﺎﮐﺴﺘﺮ و ﻣﺎده ﺧﺸﮏ ﮔﻮﺷﺖ ﻣﺎﻫﯿﺎن در ﺗﻤﺎﻣﯽ ﮔﺮوه ﻫﺎی آزﻣﺎیﺸﯽ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮم در ﻫﺮ ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم ﻏﺬا دریﺎﻓﺖ ﮐﺮده ﺑﻮد ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﯽ داری ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ 75ﻣﺎﻫﯿﺎن و ﺷﺎﺧﺺ وﺿﻌﯿﺖ ﺑﺪن در ﮔﺮوﻫﯽ ﮐﻪ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ را ﺑﻪ ﻣﯿﺰان دیﮕﺮ ﮔﺮوه ﻫﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻮد .در ﻫﻤﯿﻦ راﺳﺘﺎ، ﺿﺮیﺐ ﺗﺒﺪیﻞ ﻏﺬایﯽ ﻧﯿﺰ در ﮔﺮوه دریﺎﻓﺖ ﮐﺮده ﺑﻮدﻧﺪ، ﮐﻤﺘـﺮ ﺑـﻮ د .درﺻـﺪ ﭼﺮﺑـﯽ ﮔﻮﺷـﺖ در PTX ﻫﺎیﯽ ﮐﻪ ﮔﺮوه ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮم ﺑﻪ ازای ﻫﺮ ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم ﺟﯿﺮه و یﺎ ﻓﺮﻣﮑﺘﻮ دریﺎﻓﺖ ﮐﺮده ﺑﻮدﻧﺪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﯽ داری ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﮔﺮوه ﺷﺎﻫﺪ 150 ﻫﺎیﯽ ﮐﻪ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺑﻪ ﻣﯿﺰان دریﺎﻓﺖ ﮐﺮده ﺑﻮدﻧﺪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﯽ داری ﺑﯿﺸﺘﺮ PTX ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮم ﺑﻪ ازای ﻫﺮ ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم ﺟﯿﺮه 150 ﮐﻤﺘﺮ ﺑﻮد .ﻣﯿﺰان ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ ﮔﻮﺷﺖ ﻣﺎﻫﯿﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ﺑﻮد .ﻣﻘﺎدیﺮ ﺧﺎﮐﺴﺘﺮ و ﻣﺎده ﺧﺸﮏ ﮔﻮﺷﺖ در ﺑﯿﻦ ﮔﺮوﻫﻬﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ آزﻣﺎیﺸﯽ ﻫﯿﭻ ﮔﻮﻧﻪ ﺗﻔﺎوت آﻣﺎری ﻧﺸﺎن ﻧـﺪا د .ایـﻦ ﭘـﮋوﻫﺶ ﭘﯿﺸـﻨﻬﺎد ﻣـﯽ ﮐﻨـﺪ، . ﺑﺮ روی ﺑﻬﺒﻮد ﺿﺮیﺐ ﺗﺒﺪیﻞ ﻏﺬایﯽ و اﺿﺎﻓﻪ وزن ﻣﺎﻫﯽ ﮐﭙﻮر ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ ﻣﻮﺛﺮ اﺳﺖ
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Growth promoting effects of a multi-strain probiotic on common carp (Cyprinus carpio) fingerlings
چکیده انگلیسی مقاله
Probiotics have shown beneficial effects on growth parameters of various food animals. In this research, the growth promoting effects of a multi-strain probiotic was investigated on common carp (Cyprinus carpio). Accordingly, 200 fish (6-7g) were randomly allocated to 4 experimental groups. The first group received placebo and was served as the negative control. The second group received the prebiotic Fermacto at 3g/kg diet and was considered as the positive control. The remaining 2 groups received a multi-strain probiotic (PTX) at 75 and 150mg/kg feed, respectively. The body weights and lengths of all fish were measured at the end of the experiment (day 45). The amounts of protein, fat, ash and dry matter of fish meat were analyzed in all experimental groups (n= 6 each). The probiotic, at 75mg/kg feed, significantly increased the body weights and lengths, as well as the condition factor. Consistently, the feed conversion rate was lower in PTX treated groups. The percentage of meat fat was significantly lower in groups receiving either the probiotic at 150mg/kg feed, or Fermacto, compared to the control. The fish receiving PTX at 150mg/kg feed showed significantly higher amounts of meat protein. The levels of meat ash and meat dry matter were not statistically different compared to the control group. The present study suggests that PTX, at 75mg/kg feed, is effective in improving the growth and feed conversion rates of common carps
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم اسدیان | maryam asadian
داور شاهسونی | davar shahsavani
حمیدرضا کازرانی | hamid reza kazerani
نشانی اینترنتی
http://ijvst.um.ac.ir/index.php/veterinary/article/view/44554
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/468/article-468-393507.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Original Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات