این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پژوهش پرستاری ایران، جلد ۲، شماره ۷، صفحات ۵۵-۶۴

عنوان فارسی بررسی ارتباط بین مشخصات فردی و نوع رژیم غذایی مصرفی و بروز کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی، شایع‌ترین کیست‌هایی هستند که در زنان، بروز می‌نمایند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی شایع‌ترین عوامل مؤثر در پیدایش کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی در نواحی مختلف استان همدان، بوده است. روش کار: این تحقیق، به صورت گذشته‌نگر، ابتدا به بررسی 430 پرونده پزشکی افرادی که طی سال‌های 85-1380 در استان همدان مبتلا به کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی بوده‌اند، پرداخته و آنگاه با حذف پرونده‌های ناقص، نتایج حاصل از بررسی 384 نمونه مبتلا با استفاده از آزمون‌های تی تست و مربع کای، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: فراوانی فنوتیپ گروه‌های خونی ABO در مبتلایان به کیست‌های تخمدانی در مقایسه با جمعیت نرمال، تفاوت معناداری نداشت. میانگین سن در مبتلایان به کیست‌های تخمدانی فولیکولی، جسم زرد و درمویید به ترتیب برابر 94/31، 34/31 و 5/32 سال بود. تاریخچه خانوادگی ابتلا به کیست تخمدانی در 3/30% از مبتلایان و تاریخچه تنش‌های روانی و رخدادهای آزار دهنده در 2/61% از مبتلایان، مشاهده گردید. میانگین مصرف گروه غذایی گوشت‌ها و گروه غذایی غلات در افراد مبتلا، نسبت به میانگین استاندارد حداقل مصرف مورد نیاز، کمتر بود (05/0p<). نتیجه‌گیری: بروز کیست‌های تخمدانی عمدتاً در سن تولیدمثلی شایع بوده، زمینه‌های ژنتیکی و تاریخچه خانوادگی، بیماری‌های زمینه‌ای به ویژه اختلالات تیرویید و به طور خاص تنش‌های روانی از مهم‌ترین علل پیدایش کیست‌های تخمدانی در مبتلایان بوده است. از سویی، مصرف کم غلات و گوشت نیز احتمالاً در پیدایش کیست‌های تخمدانی مؤثر بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Relationship between Individual Characteristics, Diet, and the Occurrence of Non-Cancerous Ovarian Cysts
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Non-cancerous ovarian cysts are the most common cysts occurred in women. The main aim of this study was to determine the contributing causes of ovarian cysts among women living in the different parts of Hamedan. Methods: This study was a retrospective study, which was conducted to investigate patients with non-cancerous ovarian cysts during the past 5 years, 2000-2004, in Hamedan. Data were analysed using t and Chi-square test. Results: The distribution of ABO blood group phenotype in women with ovarian cysts was comparable with its normal distribution in the area. Mean ages were 31.94, 31.34 and 32.5 year old for follicular, corpus luteum, dermoid cysts, respectively. A positive familial history was observed in 30.3% of patients also, a history of psychological tensions or other stresses was observed in 61.2% of them. There was lower consumption of meat and cereal food groups in patients than standard recommended orders (P< 0.05). Conclusion: Occurrence of ovarian cysts was prominent in reproductive age range and genetic ground, psychological stresses and lower consumption of meat and cereal food groups presumably had roles in ovarian cysts occurrence
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ovarian cysts, contributing factors

نویسندگان مقاله رحیم احمدی |


اسماعیل برازنده اصل | barazandeh asl



نشانی اینترنتی http://www.ijnr.ir/browse.php?a_code=A-10-232-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پرستاری
نوع مقاله منتشر شده آموزش پرستاری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات