این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۷، شماره ۱۴۸، صفحات ۱۳۶-۱۴۲
عنوان فارسی
تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلای جدا شده از همبرگر و حساسیت آن ها به تعدادی از اسانس ها
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی سبب افزایش استفاده از گیاهان دارویی با اثرات جانبی کم به جای داروهای معمول شده است. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی همبرگرهای صنعتی به سالمونلا، تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آن ها و حساسیت آن ها به اسانسهای باریجه، لیمو، رزماری، ژرانیوم، آویشن، زیره، نعنا، اکالیپتوس، لاوند، گلسرخ، ریحان و ترخون بوده است. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی از تیر سال 1394 تا تیر سال 1395 تعداد 100 نمونه همبرگر صنعتی به طور تصادفی از مکانهای فروش در کاشان خریداری و میزان شیوع سالمونلا به روش کشت بررسی شد. مقاومت آنتیبیوتیکی ایزولههای جدا شده به روش دیسک دیفیوژن بررسی شدند. همچنین حساسیت ایزوله های جدا شده نسبت به 12 اسانس به روش دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن بررسی شدند. یافتهها: 2 نمونه (2 درصد) از همبرگرها به سالمونلا آلوده بودند. یکی از آنها دارای آنتی ژن سوماتیک O8 (گروه سرمی C2) و یکی از آنها در هیچ کدام از گروه های سرمی قرار نگرفت. دو ایزوله جدا شده 100 درصد به یک یا چند آنتیبیوتیک به روش دیسک دیفیوژن مقاوم بودند. ایزولهها مقاوم به بیشتر آنتیبیوتیکها همچون کلرامفنیکل، آموکسی سیلین-کلاولانیک اسید، کانامایسین، سفتریاکسون و سفتازیدیم بوند. بیشترین اثر مهاری رشد روی سالمونلاها توسط اسانس آویشن به ترتیب با حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی برابر 39/0 و 78/0 میلی گرم در میلی لیتر بود و میانگین قطر هاله رشد 18/1±67/23 میلی متر ایجاد شد. استنتاج: مقاومت آنتیبیوتیکی سالمونلاهای جدا شده از همبرگرها بالا بود. اسانسهای مورد استفاده دارای اثرات ضدباکتریایی بالایی نسبت به آنتیبیوتیکهای معمول داشتند و میتوانند به عنوان گیاهان دارویی مفید استفاده شوند
کلیدواژههای فارسی مقاله
مقاومت دارویی، سالمونلا، همبرگر، اسانس
عنوان انگلیسی
Antibiotic Resistance Pattern of Salmonella Isolated from Hamburgers and Detection of their Sensitivity to Some Essential Oils
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Antibiotic resistance has prompted the use of medicinal plants with low side effects instead of common drugs. The aim of this study was to identify the contamination level of industrial hamburgers to salmonella, detecting their antibiotic resistance pattern, and their sensitivity to Ferula gummosa, Citrus limon, Rosmarinus officinalis, Pelargonium roseum, Zataria multiflora, Bunium persicum, Mentha piperita, Eucalyptus globulus, Lavandula angustifolia, Rosa damascene, Artemisia dracunculus, and Ocimum basilicum essential oils. Materials and methods: In a cross-sectional study, 100 samples were randomly purchased from local markets in Kashan and evaluated for occurrence of Salmonella by culture media. Antimicrobial susceptibility of the isolates was evaluated using disc diffusion. Also, susceptibility of the isolates to 12 plant essential oils was evaluated by disc diffusion and microdilution methods. Results: Two samples (2%) were contaminated with Salmonella that one was Salmonella serogroup C2 (antigen O8) and the other isolate was not in any serogroup. Disk diffusion method showed that the two isolates were 100% resistant to at least one antibiotic or more. The isolates were resistant to most of the antibiotics such as chloramphenicol, kanamycin, ceftriaxone, ceftazidime, and amoxicillin/clavulanic acid. The inhibitory effect of Zataria multiflora essential oil on growth of Salmonella was the highest with minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of 0.39 and 0.78 mg/mL, respectively, and the mean zone of inhibition growth of 23.67±1.18 mm. Conclusion: Antibiotic resistance of Salmonella isolated from hamburgers was high. The essential oils used in this study exhibited high anti-Salmonella properties compared to common antibiotics and could be used as a beneficial medicinal plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
drug resistance, Salmonella, hamburger, essential oils
نویسندگان مقاله
رضا شرافتی چالشتری | reza sharafati chaleshtori
assistant professor, research center for biochemistry and nutrition in metabolic diseases, kashan university of medical sciences, kashan, iran
کاشان مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
نوید مزروعی آرانی | navid mazroii arani
msc in food science and technology, food and hygiene control laboratory, deputy of food and drug, kashan university of medical sciences, kashan, iran
کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
محسن تقی زاده | mohsen taghizadeh
associate professor, research center for biochemistry and nutrition in metabolic diseases, kashan university of medical sciences, kashan, iran
دانشیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
فرهاد شرافتی چالشتری | farhad sharafati chaleshtori
msc in microbiology, medicinal plants research center, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran
کارشناسی ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-483&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-394336.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
گزارش کوتاه
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات