این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۶۲-۷۲

عنوان فارسی بررسی ترکیب‌های شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارس
چکیده فارسی مقاله ویژگی‌های غذایی، دارویی و بهداشتی از مهمترین مباحث مورد مطالعه در جلبک‌های ماکروسکوپی می‌باشند. در این تحقیق ترکیب‌های غذایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه مهم از جلبک‌های ماکروسکوپی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza جمع‌آوری شده از سواحل خلیج فارس بررسی شد. کلیه آنالیزها براساس روش‌های مرجع با کمی تغییرات انجام گردید. گونه U. intestinalis محتوای پروتئین بالاتری (79/15%) را نسبت به گونه U. linza (90/9%) نشان داد، درحالی که گونه U. linza دارای میزان بالاتری از ترکیب‌های لیپیدی (34/2%)، خاکستر (66/26%)، فنول (mgGA/g16/2) و فلاونوئید (mgQE/g70/11) نسبت به گونه U. intestinalis با محتوای لیپید (98/1%)، خاکستر (55/22%)، فنول (mgGA/g 02/1) و فلاونوئید (mgQE/g20/8) بود. دو گونه از لحاظ ترکیب‌های سنجیده شده بجز محتوای لیپیدی اختلاف معنی‌داری را نشان دادند (P< 0.05). در بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نمونه‌ها گونه U. intestinalis با ظرفیت نگهداری آب (g/g5/17)، جذب آب (mL/g5/9) و نگهداری روغن (g/g5/5) مقادیر بالاتری را نسبت به گونه U. linza با ظرفیت نگهداری آب (g/g5/8)، جذب آب (mL/g7/5) و نگهداری روغن (g/g6/2) نشان داد. هر دو گونه در هر سه ویژگی سنجیده شده دارای اختلاف آماری معنی‌داری بودند (P< 0.05). این تحقیق نشان داد که دو گونه جلبک مطالعه شده با دارا بودن محتوای پروتئینی بالا منابع گیاهی ارزشمندی برای مصرف مستقیم خوراکی انسان بوده، همچنین به‌دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد به‌عنوان افزودنی‌ها برای بهبود ساختار و ارزش غذایی در محصولات صنایع غذایی دارای کاربرد می‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خلیج فارس، ماکروجلبک سبز، Ulva intestinalis، Ulva linza،

عنوان انگلیسی Evaluation of chemical components and physicochemical properties of two green macroalgae species Ulva intestinalis and Ulva linza from Persian Gulf
چکیده انگلیسی مقاله Nutritional, pharmaceutical, and healthcare properties of macroalgae are the most investigated subjects in macroalgae. In this study, nutritional and physicochemical properties of two important green macroalgae, Ulva intestinalis and Ulva linza, collected from the Persian Gulf, were investigated. In all analyses, we followed the reference methods with some modification. Results revealed that U. intestinalis contained higher protein content (15.79%) as compared with U. linza (9.90%) while U. linza had higher content of lipid (2.30%), ash (26.66%), phenol (2.16 mgGA/g) and flavonoid (11.7 mgQE/g) as compared with U. intestinalis with 1.98% lipid 22.50% ash, 1.02 mgGA/g phenol and 8.2 mgQE/g flavonoid. The two species did not show any significant differences about all analyzed compositions (P<0.05) except lipid content. In physicochemical analyses, U. intestinalis showed higher water holding capacity (17.5 g/g), swelling capacity (9.5 mL/g), and oil holding capacity (5.5 g/g) as compared with U. linza with water holding capacity of 8.7 g/g, swelling capacity of 5.7 mL/g and oil holding capacity of 2.6 g/g. The difference between physicochemical properties of two species were all statically significant (P< 0.05). The study showed that the two algae species investigated with high protein content could be considered as valuable plant sources for direct consumption as human food and due to the unique physicochemical properties, the two species could be used as ingredients to improve the structure and nutritional values of the food products in food industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chlorophyta, Ulva intestinalis, Ulva linza, Persian Gulf

نویسندگان مقاله کیانا پیریان |
دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

خسرو پیری |
دانشیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

جلوه سهرابی پور |
استادیار، گروه جلبک شناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان

سعید تمدمی جهرمی | تمدمی jahromi
استادیار، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، مرکز تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

رضا ربیعی |
استادیار، گروه جلبک شناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109708_bd81ddd8e9729259adeae5b379459d55.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-394363.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات