این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۱۵۷-۱۶۷

عنوان فارسی بررسی و مقایسه فنول‌ها و فلاوونوئیدها درگیاه و کالوس درمنه کوهی (Artemisia aucheri Boiss.) در برابر محرک‌های نوری و اشعه UV در کشت آزمایشگاهی (In Vivo)
چکیده فارسی مقاله عوامل اقلیمی بر تولید متابولیت‌های ثانویه گیاهان تأثیرگذار هستند. فنول‌ها و فلاوونوئیدها از مهمترین ترکیب‌های ثانویه گیاهان می‌باشند. در این مقاله هدف بررسی تأثیر نور با فرکانس‌های متفاوت بر تولید فنول‌ها و فلاوونوئیدها در گیاه Artemisia aucheri یا درمنه کوهی بود. از محیط کشت جامد موراشینگ و اسکوگ بدون تنظیم‌کننده‌های رشد استفاده شد. محیط کشت‌ها در اتاق کشت در شرایط استریل، تحت دمای 2±25 و شرایط نوری متفاوت با تیمارهای مختلف بودند. شرایط نوری آزمایش، استفاده از تابش‌های نوری 1000، 2000 و 3000 لوکس بود. علاوه‌بر آن تیمار اشعه UV با شدت 320 نانومتر و تیمار تاریکی هم در نظر گرفته شد. سنجش فنول‌ها و فلاوونوئیدها با روش اسپکترومتری انجام شد و برای تحلیل داده‌ها و رسم نمودارها از نرم‌افزارهای SPSS نسخه 20 و برنامه Excel استفاده شد. در طول آزمایش داده‌های حاصل میانگین سه تکرار ±SD بوده و نتایج براساس آزمون ANOVA یک‌طرفه، پس آزمون Tukey و اختلاف معنی‌دار براساس P≤0.05، بررسی شد. با توجه به آنالیز آماری نتایج، مشخص گردید که اشعه UV بر روی تولید فنول‌ها و فلاوونوئیدها تأثیرگذار است، به‌طوری که اشعه باعث کاهش میزان فلاوونوئیدها و افزایش فنول‌ها شده است. تأثیر نور متفاوت بوده و به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد. در مورد کالوس‌ها نیز نتایج متفاوتی بدست آمد. با توجه به داده‌های حاصل می‌توان نتیجه گرفت که نور و به‌ویژه اشعه UV بر تولید تعدادی از ترکیب‌های ثانویه گیاه (فنول‌ها و فلاوونوئیدها) مؤثر است و با توجه به ارتباط این ترکیب‌ها با فعالیت آنتی‌اکسیدانی گیاه، بررسی چگونگی تأثیرات این فاکتور محیطی می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of phenols and flavonoids in plant and callus of Artemisia aucheri Boiss against light stimulus and UV radiation under in vitro culture
چکیده انگلیسی مقاله Climatic factors affect the production of secondary metabolites. Phenols and flavonoids are the most important secondary compounds. This research was aimed to investigate the effects of light at different frequencies on the production of phenols and flavonoids in Artemisia aucheri Boiss. Murashige and Skoog solid culture medium was used without growth regulators. The culture media were placed in the room culture under sterile conditions, a temperature of 25 ± 2°C and different light conditions with various treatments. Different light intensities of 1000, 2000, and 3000 lux were the light conditions of the experiment. In addition, the UV radiation treatment with intensity of 320 nm and darkness treatment were considered. Phenols and flavonoid were measured by spectrometric method. For data analysis and drawing diagrams, SPSS version 20 and Excel software were used. Data analysis was performed using one-way ANOVA and the means were compared with Tukey's post-test at P≤0.05. According to the results, the UV radiation affected the production of phenols and flavonoids, so that it reduced the amount of flavonoids and increased the phenols content. The effect of light was different and further investigation is required. Different results were also obtained for calli.Therefore, it could be concluded that light and particularly UV radiation affected the production of a number of secondary compounds (phenols and flavonoids), and the effects of this environmental factor should be taken into consideration.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله light, Artemisia aucheri Boiss, rays UV, Phenols, Flavonoids

نویسندگان مقاله زهره بختیاری |
کارشناس پژوهشی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

غلامرضا اصغری |
استاد، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

شکوفه انتشاری |
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور اصفهان، ایران

نگین مهدی نژاد |
کارشناس ارشد، آزمایشگاه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109720_46b225db1b3c6256552c102e6fd78ff2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-394371.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات