این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی دستگاههای آبشیرینکن بخش خصوصی شهر ساوه
چکیده فارسی مقاله
اهداف
در سالهای اخیر پیشرفتهای شگرفی در زمینه فرایندهای غشایی صورت گرفته و کاربرد این فناوری در تصفیه آب به طور فزایندهای افزایش یافته است. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت فیزیکی و شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی خروجی دستگاههای آبشیرینکن بخش خصوصی شهرستان ساوه معروف به ایسین و مقایسه نتایج با استانداردهای ایران است.
مواد و روش ها
این پژوهش از نوع توصیفیمقطعی است که 15 نمونه در هر روز، به مدت 7 ماه در سال 1393-1394 سنجش شد. آزمایشهای فیزیکی و شیمیایی بر اساس روشهای استاندارد آبوفاضلاب صورت گرفت. آزمایشهای میکروبی کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی با روش تخمیر چندلولهای و باکتریهای هتروتروف به روش پورپلیت انجام گرفت.
یافته ها
نتایج نشان داد میانگین مقدار متغیر فیزیکی کدورت NTU 0/1، میانگین متغیرهای شیمیایی هدایت الکتریکی (μs/cm)، سختی کل، سختی کلسیم و سختی منیزیم (میلیگرم بر لیتر کربنات کلسیم)، قلیاییبودن، کلسیم، منیزیم، فلوراید، فسفات، نیترات، نیتریت، سولفات، پتاسیم، سدیم، کلرید، کلر باقیمانده برحسب میلیگرم بر لیتر و pH به ترتیب 476، 06/103، 89/78، 80/9، 42/76، 28/37، 45/2، 11/0، 10/0، 3/8، 003/0، 71/37، 37/0، 23/68، 19/62، 74/0، 6/7، میانگین متغیرهای میکروبی کلیفرم مدفوعی (0) و کلیفرم کل (0) MPN/100ml و باکتریهای هتروتروف (HPC) 5/2 CFU/ml بود.
نتیجه گیری
با توجه نتایج میتوان گفت که کیفیت بهداشتی دستگاه آبشیرینکن در ساوه مشکلآفرین نیست. غلظت تمام متغیرهای اندازهگیریشده با استانداردهای ملی مطابق است و وضعیت مطلوبی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلودگی میکروبی، کلیفرم، کیفیت فیزیکی و شیمیایی، آب آشامیدنی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of the Physical, Chemical and Microbial Qualities of Desalination Water Provided by the Private Sector in Saveh
چکیده انگلیسی مقاله
Objectives
Based on the significant progress made on the field of membrane technology, the application of this technology has rapidly increased. The current study aimed at assessing the physicochemical and microbial quality of the desalinated water provided by the private sector (Esin) in Saveh, Iran. The results of the current study were compared with the guidelines of Institute of Standards and Industrial Research of Iran (ISIRI).
Methods
A finite time service was studied based on a total of 15 samples a day. The period of study was about 7 months from 2014 to 2015. Physical and chemical tests were performed according to the standard methods of water and wastewater. Total coliform bacteria and fecal coliform tests were conducted by multiple tube fermentation method and the total number of heterotrophic bacteria was investigated by the pour plate method.
Results
Results showed the values of physical parameters as turbidity 0.10 (nephelometric turbidity units) NTU, chemical parameters as electrical conductivity (μs/cm), total hardness, calcium (CaCO3) hardness, magnesium hardness, alkalinity, calcium, magnesium, fluoride, phosphate, nitrate, nitrite, sulfate, potassium, sodium, chloride, and residual chlorine (mg/L), and pH were 476, 103.06,78.89, 9.80, 76.42, 37.28, 2.45, 0.11, 0.10, 8.3, 0.003, 37.71, 0.37, 68.23, 62.19, 0.74, and 7.60, respectively. Values of microbial parameters were total coliform 0, fecal coliform 0, manufacturer part number (MPN)/100 mL, and heterotrophic plate count (HPC) 2.5 CFU/mL.
Conclusion
The obtained results indicated that the quality of desalinated water provided from the water desalination plant of Saveh is approved and no health threatening factor was found. The concentration of measured parameters in the study was satisfactory and acceptable, based on IRISI guidelines.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نفیسه آقابابایی |
مربی، گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه تفرش، تفرش، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تفرش (Tafresh university)
نشانی اینترنتی
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات