این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات فنلی و ارزیابی ظرفیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی عصاره الکلی دو گیاه ناخنک و زبان گنجشک
چکیده فارسی مقاله
اهداف
در سالهای اخیر، یافتن ترکیبات جدید با منشأ گیاهی در درمان و پیشگیری از بیماریها، مدنظر محققان قرار گرفته است. هدف مطالعه حاضر بررسی توان آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی گیاهان ناخنک و زبان گنجشک است که در طب سنتی استفاده میشود.
مواد و روش ها
در این پژوهش، پس از تهیه عصاره اتانولی گیاهان ناخنک و زبان گنجشک به روش خیساندن، میزان توان آنتیاکسیدانی گیاهان با روش ارزیابی احیای یون مس و قدرت ضدالتهابی آنها با آزمون ممانعت از تغییر شکل پروتئین آلبومین گاوی، اندازهگیری شد.
یافته ها
نتایج نشان داد هر دو گیاه اثر آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارند. فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی به غلظت عصارهها وابسته است و با افزایش غلظت عصارهها، خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی آنها افزایش مییابد. بیشترین میزان ترکیبات فنلی در هر گرم عصاره خشک گیاه زبان گنجشک 047/0 میلیگرم است. این گیاه بیشترین اثر آنتیاکسیدانی (045/0±714/0) را دارد. بیشترین میزان ترکیبات فلاونوئیدی در گیاه ناخنک 23/9 میلیگرم است. این گیاه بیشترین اثر ضدالتهابی ( 033/0±217/0) را دارد.
نتیجه گیری
استفاده از روشهای غربالگری همانند روشهای ذکرشده، فرصتی برای یافتن ترکیبات فعال با چند اثر متفاوت را فراهم خواهد کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، ضدالتهاب، ناخنک، زبان گنجشک،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Phenolic Compounds and Assessment of Antioxidant Capacity and Anti-Inflammatory of Alcoholic Extraction of Melilotus Officinalis and Fraxinus Excelsior
چکیده انگلیسی مقاله
Objectives
In recent years, researchers tried to find new compounds with herbal origins to treat and prevent diseases. The current study aimed at investigating the antioxidant and anti-inflammatory effects of Melilotus officinalis and Fraxinus excelsior alcoholic extracts, commonly used in traditional medicines.
Methods
After preparing the ethanolic extracts of M. officinalis and F. excelsior by the maceration method, the antioxidant properties were investigated by the cupric ion reducing assay (cupric assay) and the anti-inflammatory effects were also investigated through the prevention test of bovine serum albumin (BSA) and its transformation potential.
Results
The obtained results showed that both mentioned plants had antioxidant and anti-inflammatory effects. The antioxidant properties changed based on the concentration of extracts, and antioxidant and anti-inflammatory properties increased along with the concentration increase. The highest amount of phenolic compound in F. excelsior was 0.04 mg/g of dry extract; this plant also showed the highest antioxidant effect (0.714±0.045). The highest amount of flavonoid compounds in M. officinalis was 9.23 mg; this plant showed the highest anti-inflammatory effects (0.21±0.033 ).
Conclusion
The employed screening methods were useful to find biological components with different properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فریبا زارعی |
دانشجوی ارشد، گروه مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)
سوسن خسرویار |
استادیار، گروه مهندسی شیمی و نفت، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)
نشانی اینترنتی
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات