این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۸-۱۴
عنوان فارسی
بررسی اثر درمانی رژیم غذایی غنی از روغن ماهی و ویتامین های A و E بر کولیت اولسراتیو در موش صحرایی نر بالغ
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف : نتایج متضادی از اثرات سلامتبخشی روغن ماهی در بیماران کولیت السراتیو گزارش شده است. با وجود اثرات ضدالتهابی، اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی موجب کاهش سیستم دفاعی آنتیاکسیدانی روده و در نتیجه آسیب اکسیداتیو بافت روده میشوند. ویتامینهای A و E مانع از اکسید شدن اسیدهای چرب غیراشباع میگردند. لذا هدف این مطالعه ارزیابی اثر رژیمهای غذایی غنی از روغن ماهی و ویتامینهای A و E بر کاهش التهاب و ترمیم آسیبهای بافتی کولون در نمونهی تجربی کولیت اولسراتیو حاد میباشد. مواد و روشها : در یک مطالعهی تجربی تعداد 80 موش صحرایی نژاد ویستار به دو گروه درمانی و پیشدرمانی تقسیم گردیدند. موشها در گروه درمانی تزریق درون رکتومی سالین (گروه کنترل) یا تزریق درون رکتومی اسیداستیک ( 1 میلیلیتر اسید استیک 4 درصد) به منظور ایجاد کولیت دریافت داشتند و پس از ایجاد کولیت برای مدت یک هفته رژیم غذایی استاندارد (گروه کولیت)، رژیم غذایی حاوی ده درصد روغن ماهی و ویتامین A 2/1میلیگرم/کیلوگرم ماده غذایی (گروه FA ) و یا رژیم غذایی حاوی ده درصد روغن ماهی و ویتامین E 2گرم/کیلوگرم مادهی غذایی (گروه FE ) دریافت داشتند. گروه کنترل رژیم غذایی استاندارد دریافت داشتند. پس از یک هفته آسیبهای ماکروسکوپی و میکروسکوپی کولون مورد ارزیابی قرار گرفت. در گروه پیشدرمانی موشها برای مدت یک هفته با رژیم غذایی استاندارد (گروه کولیت)، رژیم غذایی حاوی ده درصد روغن ماهی و ویتامین A 2/1میلیگرم/کیلوگرم مادهی غذایی (گروه PFA ) و یا رژیم غذایی حاوی ده درصد روغن ماهی و ویتامین E 2گرم/کیلوگرم مادهی غذایی (گروه PFE ) تغذیه شدند و سپس در آنها کولیت ایجاد گردید. موشهای گروه کنترل تزریق درون رکتومی سالین دریافت داشته و با رژیم غذایی استاندارد تغذیه شدند. دو روز پس از ایجاد کولیت آسیبهای ماکروسکوپی و میکروسکوپی کولون مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: تزریق درون رکتومی اسیداستیک موجب آسیبهای شدید ماکروسکوپی (نمرهی کل= 0/0 ± 0/5) و میکروسکوپی بافت مخاطی کولون (نمرهی کل= 3/1 ± 7/9) گردید. در گروه درمانی، موشهای صحرایی که رژیم غذایی FE دریافت داشتند آسیبهای ماکروسکوپی (نمرهی کل= 3/0 ± 0/1) و میکروسکوپی (نمرهی کل= 7/0 ± 7/2) کمتری نسبت به گروه کولیت نشان دادند (05/0 > p نسبت به گروه دارای بیماری) در حالی که آسیبهای ماکروسکوپی (نمرهی کل= 7/0 ± 2/3) و میکروسکوپی (نمرهی کل= 8/0 ± 8/7) در موشهای صحرایی دریافتکننده رژیم غذایی FA تفاوتی با گروه دارای بیماری نشان ندادند. در گروه پیشدرمانی هیچ یک از رژیمهای غذایی اثری بر پیشگیری از آسیبهای میکروسکوپی و ماکروسکوپی کولون نداشتند. نتیجهگیری: این مطالعه پیشنهاد میکند که رژیم غذایی غنی از روغن ماهی همراه با مقادیر بالای ترکیب آنتیاکسیدان ویتامین E میتواند در کاهش التهاب و ترمیم آسیبهای بافتی در کولیت اولسراتیو موثر باشد درصورتی که مصرف رژیم غذایی غنی از روغن ماهی و ویتامین A در درمان بیماری موثر نیست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کولیت اولسراتیو، روغن ماهی، ویتامین A، ویتامین E
عنوان انگلیسی
Effects of diets enriched with fish oil, vitamin A and vitamin E on experimental ulcerative colitis in rat's
چکیده انگلیسی مقاله
Background: There are controversial reports about the therapeutic effects of fish oil in patients with ulcerative colitis. Polyunsaturated fatty acids cause an oxidative injury at the site of inflammation because of a decrease in the colonic antioxidant defense system. Vitamins A and E inhibit lipid peroxidation in the tissues. The aim of the present study was to evaluate possible useful effects of fish oil, vitamin A and vitamin E enriched diets on the improvement of colonic damage and reduction of inflammation in experimental acute ulcerative colitis.Materials and Methods: Eighty adult Wistar rats were randomly divided into treatment and pretreatment groups. Rats in the treatment groups received intrarectal saline (control group, n=10) or acetic acid (1 ml, 4%) to induce acute ulcerative colitis. After the induction of colitis, rats were fed for 1 wk with standard diet (colitis group, n= 10), diet enriched with fish oil (10%) and 1.2 mg/Kg vitamin A (FA group n=10), or diet enriched with fish oil (10%) and 2 gr/Kg vitamin E (FE group, n=10). The control group was fed with standard diet. After 1 wk the degree of tissue injuries was assessed by macroscopical and histopathological scores of colonic mucosa. In pretreatment groups, rats were fed for 1 wk with standard diet (colitis group, n=10), diet enriched with fish oil (10%) and 1.2 mg/Kg vitamin A (PFA group n=10) and or diet enriched with fish oil (10%) and 2 gr/Kg vitamin E (PFE group, n=10) and then they received intrarectal acetic acid to induce ulcerative colitis. The control group was fed with standard diet and received intrarectal saline. Two days after the induction of colitis the degree of tissue injuries was assessed by macroscopical and histopathological scores of colonic mucosa.Results: Acetic acid administration induced severe macroscopic (Total score=5.0±0.0) and microscopic damages to mucosal tissue (Total score=9.7±1.3). The Rats with colitis in the treated group FE at 1wk showed significantly less macroscopic (Total score=1.0±0.3) and microscopic colonic damage (Total score=2.7±0.7) compared with those in colitis group. However in the FA group with macroscopic (Total score=3.2±0.7) and microscopic colonic damage (Total score=7.8±.8) there was no significant difference with colitis group. Pretreatment of acetic acid-treated rats with FA and FE diets did not result in any improvements in macroscopic and microscopic scores. Conclusion: These results may reflect that fish oil and vitamin E enriched diets could be beneficial in the treatment of ulcerative colitis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
colitis Ulcerative, Fish oil, Vitamin A, Vitamin E
نویسندگان مقاله
محمد علی تخشید | mohammad ali takhshid
biochemistry department, paramedical school, shiraz university of medical sciences, shiraz, iran
شیراز، دانشکده پیراپزشکی، بخش علوم آزمایشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
جعفر آی | jafar ai
سید جواد علوی | sayyed javad alavi
علیرضا توسلی | ali reza tavasoli
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-42&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات