این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مهندسی و مدیریت انرژی
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی پارامترهای ترمودینامیکی و میزان اسانس در فرآیند خشکشدن رزماری با استفاده از پیشتیمار مایکروویو پالسی
چکیده فارسی مقاله
امروزه استفاده از عملیات پیشتیمار جهت کاهش زمان، انرژی و هزینههای خشککردن محصولات کشاورزی و مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر گیاه دارویی رزماری با استفاده از پیشتیمار مایکروویو در سه تیمار (90 وات به مدت 5 دقیقه، 180 وات به مدت 5/2 دقیقه و 360 وات به مدت 5/1 دقیقه) و تیمار شاهد (بدون عملیات پیشتیمار) در یک خشککن جریان هوای گرم در دماهای 40، 50 و 60 درجه سلسیوس خشک و پارامترهای انرژی و ترمودینامیکی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کمترین میزان انرژی مخصوص مورد نیاز و گرمای مخصوص مورد نیاز در دمای 60 درجه سلسیوس و پیشتیمار 360 وات و بالاترین میزان این دو پارامتر در دمای 50 درجه سلسیوس و در تیمار شاهد بود. همچنین بالاترین میزان بازده حرارتی و بازده همرفتی به ترتیب به میزان 32/64 کیلوگرم بر کیلوژول، 32/33% در دمای 60 درجه سلسیوس و اعمال پیشتیمار 360 وات و پایینترین میزان بازده حرارتی و بازده همرفتی به ترتیب به میزان 15/5 کیلوگرم بر کیلوژول، 54/11% در دمای 40 درجه سلسیوس و اعمال بدون پیشتیمار (تیمار شاهد) اتفاق افتاد. تغییرات روند بازده انرژی و خشککردن به دلیل اعمال پیشتیمار مایکروویو روند نامنظمی داشت اما میتوان نتیجه گرفت که اعمال پیشتیمار سبب کاهش شدید گرما و انرژی کل مصرفی میگردد. همچنین بیشترین میزان اسانس تولیدی در دمای 40 درجه سلسیوس و استفاده از پیشتیمار مایکروویو با توان 360 وات به مدت 5/2 دقیقه به میزان 77/0% و کمترین میزان اسانس تولیدی در دمای 60 درجه سلسیوس و بدون استفاده از پیشتیمار به میزان 21/0% بدست آمد.امروزه استفاده از عملیات پیشتیمار جهت کاهش زمان، انرژی و هزینههای خشککردن محصولات کشاورزی و مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر گیاه دارویی رزماری با استفاده از پیشتیمار مایکروویو در سه تیمار (90 وات به مدت 5 دقیقه، 180 وات به مدت 5/2 دقیقه و 360 وات به مدت 5/1 دقیقه) و تیمار شاهد (بدون عملیات پیشتیمار) در یک خشککن جریان هوای گرم در دماهای 40، 50 و 60 درجه سلسیوس خشک و پارامترهای انرژی و ترمودینامیکی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کمترین میزان انرژی مخصوص مورد نیاز و گرمای مخصوص مورد نیاز در دمای 60 درجه سلسیوس و پیشتیمار 360 وات و بالاترین میزان این دو پارامتر در دمای 50 درجه سلسیوس و در تیمار شاهد بود. همچنین بالاترین میزان بازده حرارتی و بازده همرفتی به ترتیب به میزان 32/64 کیلوگرم بر کیلوژول، 32/33% در دمای 60 درجه سلسیوس و اعمال پیشتیمار 360 وات و پایینترین میزان بازده حرارتی و بازده همرفتی به ترتیب به میزان 15/5 کیلوگرم بر کیلوژول، 54/11% در دمای 40 درجه سلسیوس و اعمال بدون پیشتیمار (تیمار شاهد) اتفاق افتاد. تغییرات روند بازده انرژی و خشککردن به دلیل اعمال پیشتیمار مایکروویو روند نامنظمی داشت اما میتوان نتیجه گرفت که اعمال پیشتیمار سبب کاهش شدید گرما و انرژی کل مصرفی میگردد. همچنین بیشترین میزان اسانس تولیدی در دمای 40 درجه سلسیوس و استفاده از پیشتیمار مایکروویو با توان 360 وات به مدت 5/2 دقیقه به میزان 77/0% و کمترین میزان اسانس تولیدی در دمای 60 درجه سلسیوس و بدون استفاده از پیشتیمار به میزان 21/0% بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بازده انرژی و خشککردن، انرژی مخصوص، بازده حرارتی، رزماری
عنوان انگلیسی
Investigation of thermodynamic parameters and essentioan oil content in drying of rosemary by applying a microwave pulsed pretreatment
چکیده انگلیسی مقاله
Today the use of pretreatment operations to reduce time, energy and cost of drying of agricultural products and foodstuffs are taken into consideration. In this study the rosemary herb dried by using the microwave pre-treatment at three treatments (90 W for 5 minutes, 180 W for 5.2 minutes and 360 W for 5.1 minutes) and control treatment (without pre-treatment) in a hot air dryer at temperatures of 40, 50 and 60 °C and were evaluated energy and its thermodynamic parameters. The results showed that the lowest amount of specific energy required and specific heat required occurred at temperature 60 °C and pre-treatment 360 W and the highest value of this parameter occurred at temperature 50 °C and control treatment. Also the highest thermal efficiency and convective efficiency was 64.32 kJ/kg and 33.32% at temperature 60 °C and 360 W pre-treatment and the lowest thermal efficiency and convective efficiency was 5.15 kJ/kg and 11.54% at temperature 40°C and control treatment. Changes in energy and drying efficiency was irregular because of apply microwave treatment but it can be concluded that applying microwave pre-treatment caused reduction heat and total energy consumed. The highest essential oil content was %0.77 and occurred at 40°C by using microwave pretreatment with 360 for 2.5 min, and the lowest essential oil content was %0.21 and occurred at 60°C in control treatment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی متولی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سید جعفر هاشمی | seyed jafar
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رامین کیانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://energy.kashanu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1042-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مهندسی شیمی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات