این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۵، صفحات ۳۳-۴۱
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف کلسیم و فسفر به همراه ویتامین D۳ و عصاره رازیانه بر عملکرد و ویژگیهای کیفی تخممرغ در مرغان مادر گوشتی پس از تولک بری
چکیده فارسی مقاله
هدف این آزمایش مقایسه اثر سطوح مختلف کلسیم، فسفر، عصاره رازیانه و ویتامین D3بر صفات عملکردی، ویژگیهای کیفی پوسته تخممرغ در مرغ مادر گوشتی سویه تجاری راس 308 از هفته 96 تا 102پس از تولک بری بود. هر پن شامل ده قطعه مرغ و یک قطعه خروس بود. این آزمایش به صورت یک طرح کاملاً تصادفی شامل هفت تیمار (سطوح مختلف کلسیم، فسفر به همراه ویتامین D3 یا عصاره رازیانه) در چهار (پن) تکرار انجام شد. عصاره رازیانه (50 میلیگرم/کیلوگرم) اثر معنیداری بر تولید تخممرغ، وزن توده تخممرغ، تخممرغهای قابل ارسال به جوجهکشی، کیفیت پوسته، درصد سفیده و افزایش وزن پرنده داشت (05/0p<). نتایج این آزمایش نشان میدهد که کاهش کلسیم و فسفر به میزان ده درصد کمتر از سطح شاهد اثر معنیداری بر متغیرهای اندازهگیری شده نداشت (05/0p>)، اما سطوح پایینتر کلسیم و فسفر (20 درصد) اثر معنیداری بر متغیرهای ذکر شده داشت (05/0p<). افزودن ویتامین D3 به جیرههایی که دارای کاهش کلسیم و فسفر به میزان ده درصد بودند توانست میزان تولید تخممرغ و تخممرغهای قابل ارسال به جوجهکشی را افزایش دهد (05/0p<). علاوه بر این، زمانی که جیره حاوی سطوح کمتر کلسیم و فسفر (ده درصد) بود، افزودن عصاره رازیانه باعث افزایش درصد تولید تخممرغ و تخممرغهای قابل ارسال به جوجهکشی شد اما تأثیر آن همانند ویتامین D3 نبود. نتایج این آزمایش نشان میدهد که افزودن عصاره رازیانه بر تخممرغهای قابل ارسال به جوجهکشی، کیفیت پوسته و افزایش وزن بدن معنیدار بود و این اثر تا زمانی معنیدار بود که میزان کلسیم و فسفر جیره به اندازه کافی تأمین شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلسیم، فسفر، ویتامین D3، عصاره رازیانه، مرغهای مادر گوشتی
عنوان انگلیسی
Effect of Different Levels of Calcium, Phosphor and Vitamin D3 with Fennel Extract on, Performance and Egg Shell Quality in Post Molted Ross Broiler Breeders
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this experiment was to compare the effects of calcium, phosphorus, and fennel extract (FE) and vitamin D3 on performance and egg shell quality in post molted Ross broiler breeders from 96 to 102 weeks. Each pen consisted of 10 hens and 1 rooster. This experiment was done in a completely randomize design with seven treatments (different levels of calcium, phosphorus plus fennel extract or vitamin D3) that each treatments assigned to 4 replicates. The addition (50 mg/kg diet) FE had significant affection egg production, egg mass, settable egg, shell quality, relative albumin weight and body weight gain (p< 0/05). The results of this experiments showed that decrement of the calcium and phosphorus up to 10 percent, did not significantly affection indicated parameters (p>0/05), but lower levels of calcium and phosphorus (20%) significantly affect these parameters (p< 0/05). Supplementation of vitamin D3 to the diet with 10 percent less calcium and phosphorus could increase egg production and percentage of settable eggs. Additionally, when calcium and phosphorus was 10 percent lower than control diet, supplementation of FE increased egg production and percentage of settable eggs but this effect did not was the same as vitamin D3.The results of these experiments indicated that supplementation diet with FE had significant affect when diets contain 10 percent lower in calcium and phosphorus.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد کاظمی فرد |
حسن کرمانشاهی |
منصور رضایی |
ابوالقاسم گلیان |
سید جواد حسینی | seyed javad
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-192&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات