این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۵، صفحات ۸۴-۹۵
عنوان فارسی
بررسی ترکیب شیمیایی، ویژگیهای کیفی و فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای تفالهی پرتقال سیلو شده با کاه گندم و اوره
چکیده فارسی مقاله
برای بررسی اثر افزودن کاه گندم و اوره بر ترکیب شیمیایی، ویژگیهای کیفی و فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک، الیاف نامحلول در شویندهی خنثی (NDF) و پروتئین خام تفالهی پرتقال سیلویی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با روش کیسههای نایلونی با چهار تیمار شامل تفالهی پرتقال 1) بدون افزودنی، 2) با 40 درصد کاه گندم، 3) با 5/38 درصد کاه گندم و 5/1 درصد اوره، 4) با 37 درصد کاه گندم و 3 درصد اوره، انجام شد. تیمار 2 بالاترین نمرهی ارزیابی ظاهری سیلو را داشت. تیمار یک و چهار به ترتیب کمترین (53/3) و بیشترین (36/4) pH را داشتند. افزودن کاه گندم به تفالهی پرتقال مقدار مادهی خشک، خاکستر و NDF را افزایش، چربی و کربوهیدرات غیرالیافی (NFC) را کاهش داد. اوره مقدار پروتئین خام، pH و نیتروژن آمونیاکی را افزایش، اما NFC را کاهش داد. شاخص نمرهی فلیت تیمار 1، 2، 3 و 4 به ترتیب 72/90، 64/113، 54/94 و 75/82 بود. تیمار یک بیشترین مادهی خشک با نرخ تجزیه زیاد، کند و پتانسیل تجزیهپذیری را داشت اما افزودن کاه گندم و اوره تجزیهپذیری مادهی خشک را نسبت به تیمار شاهد به طور معنیداری کاهش داد. تیمار دو کمترین پروتئین با نرخ تجزیه بالا و پتانسیل تجزیهپذیری را داشت اما افزودن کاه گندم تجزیهپذیری پروتئین را کاهش داد. تیمار (یک و سه) و تیمار دو به ترتیب بیشترین و کمترین NDFبا نرخ تجزیه بالا، تیمار سه بیشترین و تیمار یک کمترین NDF با نرخ تجزیه کند و پتانسیل تجزیهپذیری را داشتند، بنابراین افزودنیها تجزیهپذیری NDF را افزایش دادند. نتایج نشان داد با مخلوط تفالهی پرتقال، کاه گندم و اوره میتوان سیلوی با کیفیتی تهیه کرد اما با افزایش اوره بیش از 5/1 درصد، برای بهبود کیفیت سیلو منبع کربوهیدرات محلول ضروری است، بنابراین، با افزایش اوره باید سطح تفالهی مرکبات را نیز افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اوره، کاه گندم، تفاله پرتقال، ترکیب شیمیایی و تجزیهپذیری
عنوان انگلیسی
Study of Chemical Composition, Quality and Ruminal Degradability Parameters of Silaged Orange Pulp with Wheat Straw and Urea
چکیده انگلیسی مقاله
The experiment was carried out to evaluate the effect of wheat straw and urea additives on chemical composition, quality characteristics and ruminal degradability parameters of dry matter, neutral detergent insoluble fiber and crude protein orange pulp silage, in a completely randomized design, using nylon bag technique in the form of fore treatments (citrus pulp 1. without additive, 2. with 40% wheat straw, 3. with 38.5% wheat straw and 1.5 % urea, 4. with 37% wheat straw and 3% urea). Results showed that treatment 2 had the highest score on visual assessment of silage. Treatment 1 and 4 had the lowest (3.53) and highest (4.36) pH respectively. Adding wheat straw to orange pulp increased dry matter (DM), ash and neutral detergent fiber (NDF), decreased non fiber carbohydrate (NFC) and ether extract. Urea increased crude protein, pH and NH3-N contents and decreased NFC. Flight point in treatments 1, 2, 3 and 4 were 90.72, 113.64, 94.54 and 82.75, respectively. Treatment 1 had the highest dry matter,s a, b and a+b. Adding wheat straw and urea significantly decreased dry matter degradability compared to the control treatment. Treatment 2 had the lowest protein,s a and a+b but adding wheat straw decreased protein degradability. Treatments 1 and 3 and treatment 2 had the highest and lowest NDF,s a respectively, treatment 3 and treatments 1 had the highest and lowest NDF,s b and a+b therefore additives increased NDF degradability. The results showed that with mixture of orange pulp, wheat straw and urea, can be prepared high quality silage; but through increasing urea more than 1/5 %, for improving the quality of silage soluble carbohydrate source is required. So, with increasing the urea the level of citrus pulp should be increased.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آناهیتا تیموری چمه بن | teimoury chamebon
اسداله تیموری یانسری | teimouri yansari
یداله چاشنی دل |
علیرضا جعفری صیادی | jafari sayadi
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-190&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات