این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۵، صفحات ۱۲۴-۱۳۰

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف پودر شنبلیله و سیر بر عملکرد تولیدی و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های هماتولوژیکی خون و عیار پادتن علیه نیوکاسل در مرغ‌های تخم‌گذار تجاری
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر شنبلیله و سیر بر عملکرد و پاسخ‌های ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار این مطالعه انجام شد. هدف از این تحقیق مقایسه اثرات سطوح مختلف پودر شنبلیله و سیر بر عملکرد، خصوصیات کیفی پوسته تخم‌مرغ، هماتولوژی و تیتر آنتی‌بادی نیوکاسل مرغ‌های تخم‌گذار بوده است. این آزمایش در قالب طرح کاملاَّ تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار ( 12 قطعه مرغ در هر تکرار) و در مجموع با 288 قطعه مرغ تخم‌گذار نژاد Bovans به مدت 12 هفته از سن 49 الی 61 هفتگی، انجام شد. وزن تخم‌مرغ، تولید تخم‌مرغ، وزن توده تخم‌مرغ، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل تحت تأثیر سطوح مختلف پودر شنبلیله و پودر سیر و اثر متقابل آن‌ها قرار نگرفت (05/0p<). بالاترین درصد تولید، نتیجه مصرف پودر شنبلیله یک درصد به همراه پودر سیر یک درصد بود. استفاده از پودر شنبلیله و پودر سیر تأثیر معنی‌داری بر وزن مخصوص تخم‌مرغ، وزن پوسته و ضخامت پوسته نداشت. اثر سطوح مختلف پودر سیر و پودر شنبلیله بر واحد هاو تخم‌مرغ‌ها معنی‌دار بود. استفاده از پودر سیر و شنبلیله اثر معنی‌داری بر فراسنجه‌های خونی و عیار پادتن علیه نیوکاسل نداشت. کمترین نسبت هتروفیل به لنفوسیت و بالاترین درصد لنفوسیت مربوط به پودر سیر یک درصد بود (05/0p>). اثر سطوح مختلف پودر سیر و شنبلیله بر گلبول‌های قرمز خون معنی‌دار بود. استفاده از پودر شنبلیله و سیر در سطح یک درصد جیره­ی غذایی دارای اثرات مثبتی بر صفات کیفی تخم‌مرغ بوده و اما عملکرد، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار نیز تحت تأثیر قرار نگرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effects of Different Levels of Garlic and Fenugreek Powder on Performance, Egg Quality and Hematological Parameters and Antibody Titer of Commercial Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of garlic and fenugreek powder on performance and immune response in laying hens. The aim of this experiment was to compare the effects of garlic and fenugreek powder on performance, egg quality and hematological parameters and antibody titer against Newcastle disease of commercial laying hens. The experiment was performed for 12 weeks (from 49 to 61 weeks of age) on 288 laying hens (Bovans strain), in a completely randomized design with 6 treatments, and 4 replicate for each treatment (12 birds/replicate). The results showed that garlic and fenugreek powder had no any effect on feed intake, egg mass, egg production percent, egg weight and feed conversion ratio (p>0.05). The highest percentage of production was resulted by using 1% of garlic powder with 1% fenugreek powder. Dietary garlic and fenugreek powder had no significant effects on egg specific gravity, eggshell weight and eggshell thickness. The effect of garlic and fenugreek powder was significant on Haugh unit. Did not have any significant effects on hematological parameters and antibody titers against Newcastle disease of laying hens. The effect of garlic and fenugreek powder was significant in red blood cells. The lowest percentage of heterophile/lymphocyte, the highest percentage of lymphocyte were resulted by using 1% of garlic powder (p>0.05). The overall results showed that using garlic and fenugreek powder until 1 percent improved the egg quality traits but it did not effect performance, blood parameters and immune response of laying hens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد معتمدی |


مظفر مهدی زاده تکلیمی | mehdi zadeh taklimi



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-207&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات