این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۴۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر افزودن مکمل رژیمی سیر و ویتامین E بر اکسیداسیون لیپیدی و پروتئینی گوشت ماهی کپور معمولی در طول زمان های مختلف نگهداری
چکیده فارسی مقاله
اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات ﻣﻜﻤﻞ ﭘﻮدر ﺳﻴﺮ و وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﺟﻴﺮه ﻃﻲ ﺷﺶ ﻫﻔﺘﻪ روی ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎی اﻛﺴﻴﺪاﺳﻴﻮن ﻟﻴﭙﻴﺪی و ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻲ ﮔﻮﺷﺖ ﻣﻨﺠﻤﺪ و ﻏﻴﺮ ﻣﻨﺠﻤﺪ ﻣﺎﻫﻲ ﻛﭙﻮر در ﻓﻮاﺻﻞ زﻣﺎﻧﻲ ﻣﺨﺘﻠﻒ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ .ﻣﺎﻫﻴﺎن به ﭼﻬﺎر ﮔﺮوه ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺷﺪﻧﺪ .ﮔﺮوه1 ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﮔﺮوه ﺷﺎﻫﺪ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ. ﮔﺮوه2و 3 ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ 25و50 گرم برکیلوﮔﺮم ﺟﻴﺮه، ﭘﻮدر ﺳﻴﺮ درﻳﺎﻓﺖ ﻛﺮدﻧﺪ. ﮔﺮوه ﭼﻬﺎر رژﻳﻢ ﻏﻨﻲ شده ﺑﺎ 150 میلی گرم بر کیلوگرم جیره ویتامین E درﻳﺎﻓﺖ کرد. بر اساس نتایج ، مقادیر ﻣﺎﻟﻮن دی آﻟﺪﻫﻴ ﺪ ﻋﻀﻠﻪ ﺑﻌﺪ از 12 ،48 ،72 ،96 ساعت ذخیره در دمای 4 درجه سانتیگراد و بعد یک دوره ذخیره یک و سه ماهه در دمای -20 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﻴﮕﺮاد در ﺗﻤﺎﻣﻲ ﮔﺮوه ﻫﺎی ﺗﻴﻤﺎر ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﮔﺮوه کنترل کاهش ﻣﻌﻨﻲ داری را نشان داد( p< 0/05 ). ﻣﻘﺎدﻳﺮ گروه های کربونیل در 6 ﺳﺎﻋﺖ (در گروه 4 ) در 12 ﺳﺎﻋﺖ در ﮔﺮوه ﻫﺎی (3 و 4) و در 24 ،48 ،72 96 ساعت (در ﺗﻤﺎﻣﻲ ﮔﺮوه ﻫﺎی ﺗﻴﻤﺎر ) ﭘﺲ از ذﺧﻴﺮه در دﻣﺎی 4 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﻴﮕﺮاد ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ گروه کنترل به شکل معنی داری کاهش یافت (p< 0/05).اﻓﺰودن ﻣﻜﻤﻞ آﻟﻔﺎ ﺗﻮﻛﻮﻓﺮول اﺳﺘﺎت ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﻓﺰودن ﻣﻜﻤﻞ ﺳﻴﺮ، ﺣﺪاﻗﻞ ﻣﻘﺎدﻳﺮ ﻣﺎﻟﻮندی آﻟﺪﻫﻴﺪ و ﻛﺮﺑﻮﻧﻴﻞ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻲ را اﻳﺠﺎد ﻛﺮد .ﻣﻲ ﺗﻮان ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ ﻛﻪ ﻫﺮ دو ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺷﺪه، ﻋﻠﻴﻪ اﻛﺴﻴﺪاﺳﻴﻮن ﻟﻴﭙﻴﺪی و ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻲ ﮔﻮﺷﺖ ﻣﺎﻫﻲ ﻛﭙﻮر در ﻃﻮل ذﺧﻴﺮه ﻣﻮﺛﺮﻧﺪ.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of dietary supplementation of garlic and vitamin E on lipid and protein oxidation in common carp meat during different storage times
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate the effects of dietary garlic powder and vitamin E supplement for 6 weeks on lipid and protein oxidation markers in nonfrozen and frozen carp meat at various time intervals. Fish were divided into four groups: Group 1 served as control; Group 2 and 3 received 25 and 50 g/kg diet garlic powder, respectively; Group 4 received diet supplemented with 150 mg/kg vitamin E. Based on the results, meat malondialdehyde (MDA) concentrations showed a significant (p < 0.05) decrease after 12, 48, 72 and 96 hours storage at 4 °C and after a storage period of 1 and 3 months at -20 °C in all treatment groups as compared to the control group. Carbonyl groups accumulation was found to be significantly reduced at 6 hours (in group 4), at 12 hours (in groups 3 and 4) and at 24, 48, 72 and 96 hours (in all treatment groups) after storage at 4 °C compared to the control group. Alpha-tocopheryl acetate supplementation resulted in the lowest MDA and protein carbonyl contents relative to garlic supplementation. It can be concluded that both studied compounds are notably effective against lipid and protein oxidation of carp meat during storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا قانعی مطلق | reza ghanei motlagh
حسن باغشنی | hassan baghshani
داور شاهسونی | davar shahsavani
حمیده قدرتی آزادی | hamide ghodrati azadi
نشانی اینترنتی
http://ijvst.um.ac.ir/index.php/veterinary/article/view/52876
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/468/article-468-404480.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Original Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات