این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۲۶-۱۳۲
عنوان فارسی
جداسازی و بررسی رنگدانه باکتریهای سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: امروزه استفاده از رنگدانههای آلی تولید شده توسط میکروارگانیسمها با توجه به ماهیت و ایمنی آنها در حال افزایش است. این رنگدانهها در طبیعت و خواص خود متفاوت هستند. هدف از مطالعه حاضر، استخراج رنگدانههای تولید شده در سرما توسط باکتریهای سرمادوست است. روش بررسی: 10 نمونه خاک از مناطق مختلف شهر طرقبه جمعآوری و کشت داده شدند. 10 روز بعد، تعداد 14 کلنی باکتریایی که مولد رنگدانه بودند انتخاب شدند و با استفاده از آزمونهای بیوشیمیایی و PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از متانول و پودر شیشه رنگدانههای باکتریایی استخراج شدند و به منظور خالص سازی آنها TLC بر روی نمونهها انجام گرفت. دو رنگدانه مربوط به سویههای A8 و A13 که دارای خلوص مناسب بودند، جهت بررسی سمیت سلولی بر روی 3 رده سلولی HepG2، فیبروبلاست جنین انسان و سرطان معده استفاده شدند. یافتهها: از میان 14 باکتری دارای رنگدانه مربوط به سویه A8 که Aeromonas hydrophyla بود، بر روی ردههای مختلف کشت سلولی باعث ممانعت از رشد سلولها شد. همچنین رنگدانه نامیده شده A13، بر روی ردههای سلولی هیچ سمیتی نداشت و میتوان از آن به عنوان یک رنگ طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد. نتیجه گیری: همان گونه که نتایج نشان دادند، بر اساس خواص بیولوژیکی رنگدانههای باکتریایی استخراج شده میتوان از آنها در زمینههای مختلف پزشکی و تکنولوژی استفاده کرد. واژگان کلیدی: باکتریهای سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتریهای سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی
عنوان انگلیسی
Isolation and assessment of the pigments from the psychrotrophic bacteria with the aim of application in the food industries
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Nowadays, the use of the organic pigments produced by the microorganisms according to their nature and safety is increasing. These pigments are various in their nature and have different properties. The aim of the recent research was to extract the new bacterial pigments that are produced in the cold environments. Materials and methods: Ten soil samples from different areas of Torghabeh city were collected and cultivated. Ten days after, 14 pigmented bacterial colonies were selected then the isolates were identified using the biochemical tests and polymerase chain reaction (PCR). Using the methanol and glass powder, bacterial pigments were extracted and in order to purification TLC was performed. Pigments of two strains, A8 and A13, which had a suitable purity, were used for cell toxicity using three cell lines HepG2, human embryonic fibroblasts, and gastric cancer. Results: Among 14 pigmented bacterial strains, the strain A8 that was Aeromonas hydrophyla, could prevent the growth of the cells on different cancerous cell line. Also, the pigment that was named A13, had no cytotoxic effects on all the used cell types and can be used as a natural coloring agent in the food industry. Conclusion: As the results indicate based on the biological properties of the extracted bacterial pigments, they can be used in different areas such as medicine and technology. Keywords: Psychrotrophic bacteria, Pigments, Food industry, Anti cancer effect.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حدیثه پازکی | hadiseh pazoki
microbiology, department of biology, neyshabur branch, islamic azad university, neyshabur, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، نیشابور، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور (Islamic azad university of neyshabour)
پرستو پورعلی | parastoo pourali
department of basic science, faculty of medical science, shahrood branch, islamic azad university, shahrood, iran
گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود (Islamic azad university of shahrood)
نشانی اینترنتی
http://iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-493&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/49/article-49-404717.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
زیست شناسی مولکولی
نوع مقاله منتشر شده
تحلیلی/مقطعی/توصیفی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات