این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۲۶-۱۳۲

عنوان فارسی جداسازی و بررسی رنگدانه باکتری‌های سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی ‌
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه استفاده از رنگدانه­های آلی تولید شده توسط میکروارگانیسم­ها با توجه به ماهیت و ایمنی آنها در حال افزایش است. این رنگدانه­ها در طبیعت و خواص خود متفاوت هستند. هدف از مطالعه حاضر، استخراج رنگدانه­های تولید شده در سرما توسط باکتری­های سرمادوست است. روش بررسی: 10 نمونه خاک از مناطق مختلف شهر طرقبه جمع­آوری و کشت داده شدند. 10 روز بعد، تعداد 14 کلنی باکتریایی که مولد رنگدانه بودند انتخاب شدند و با استفاده از آزمون­های بیوشیمیایی و PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از متانول و پودر شیشه رنگدانه­های باکتریایی استخراج شدند و به منظور خالص سازی آنها TLC بر روی نمونه­ها انجام گرفت. دو رنگدانه مربوط به سویه­های A8 و A13 که دارای خلوص مناسب بودند، جهت بررسی سمیت سلولی بر روی 3 رده سلولی HepG2، فیبروبلاست جنین انسان و سرطان معده استفاده شدند. یافته­ها: از میان 14 باکتری دارای رنگدانه مربوط به سویه A8 که Aeromonas hydrophyla بود، بر روی رده­های مختلف کشت سلولی باعث ممانعت از رشد سلول­ها شد. همچنین رنگدانه نامیده شده A13، بر روی رده­های سلولی هیچ سمیتی نداشت و می­توان از آن به عنوان یک رنگ طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد. نتیجه­ گیری: همان گونه که نتایج نشان دادند، بر اساس خواص بیولوژیکی رنگدانه­های باکتریایی استخراج شده می­توان از آنها در زمینه­های مختلف پزشکی و تکنولوژی استفاده کرد. واژگان کلیدی: باکتری­های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتری­های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی

عنوان انگلیسی Isolation and assessment of the pigments from the psychrotrophic‌ ‌bacteria with the aim of application in the food industries ‎
چکیده انگلیسی مقاله Background: Nowadays, the use of the organic pigments produced by the microorganisms according ‎to their nature and safety is increasing. These pigments are various in their nature and have different ‎properties. The aim of the recent research was to extract the new bacterial pigments that are produced ‎in the cold environments. ‎ Materials and methods: Ten soil samples from different areas of Torghabeh city were collected and ‎cultivated. Ten days after, 14 pigmented bacterial colonies were selected then the isolates were ‎identified using the biochemical tests and polymerase chain reaction (PCR). Using the methanol and ‎glass powder, bacterial pigments were extracted and in order to purification TLC was performed. ‎Pigments of two strains, A8 and A13, which had a suitable purity, were used for cell toxicity using ‎three cell lines HepG2, human embryonic fibroblasts, and gastric cancer. ‎ Results: Among 14 pigmented bacterial strains, the strain A8 that was Aeromonas hydrophyla, could ‎prevent the growth of the cells on different cancerous cell line. Also, the pigment that was named A13, ‎had no cytotoxic effects on all the used cell types and can be used as a natural coloring agent in the ‎food industry. ‎ Conclusion: As the results indicate based on the biological properties of the extracted bacterial ‎pigments, they can be used in different areas such as medicine and technology.‎ Keywords: Psychrotrophic bacteria, Pigments, Food industry, Anti cancer effect.‎
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حدیثه پازکی | hadiseh pazoki
microbiology, department of biology, neyshabur branch, islamic azad university, neyshabur, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، نیشابور، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور (Islamic azad university of neyshabour)

پرستو پورعلی | parastoo pourali
department of basic science, faculty of medical science, shahrood branch, islamic azad university, shahrood, ‎iran
گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود (Islamic azad university of shahrood)


نشانی اینترنتی http://iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-493&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/49/article-49-404717.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده زیست شناسی مولکولی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی/مقطعی/توصیفی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات