این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۸

عنوان فارسی تأثیر استفاده از روش تزریق اسیدآسکوربیک در رگ های خونی و عضلات بر زمان ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال (۱± ۴ درجه سانتی گراد)
چکیده فارسی مقاله اثر اسیدآسکوربیک بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در شرایط یخچال با اندازه‌گیری بار میکروبی کل و ارزیابی شیمیایی بررسی شد. بدین منظور ماهیان (10± 400 گرم) به سه گروه شامل فاقد تزریق (تیمار 1)، گروهی با تزریق وریدی اسیدآسکوربیک در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 2 و3) و ماهیانی با تزریق عضلانی در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 4 و 5) تقسیم‌بندی شدند. پس از 62 ساعت از زمان تزریق، ماهیان صید و فیله شدند، سپس به‌مدت 16 روز در شرایط یخچال نگه‌داری شدند. در طی این مدت، هر 4 روز یکبار شاخص‌های پراکسید (PV)، تیوباربیوتیک‌اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و بار باکتریایی کل (TVC) اندازه‌گیری شدند. طی دوره آزمایش تیمارهای 3 و 5 در شاخص‌های PV، TBA، FFA ، TVB-Nو TVC تفاوت معناداری (05/0 ≥p) با سایر تیمارها داشتند. همچنین بین تیمار 3 در شاخص‌های TVC، TBA، FFA و PV با تیمار 5 تفاوت معناداری (05/0 ≥p) مشاهده شد که نشان‌دهنده عملکرد بهتر تزریق وریدی اسیدآسکوربیک 3/0 درصد از روز 8 نگه‌داری به بعد در مقایسه با تزریق عضلانی آسکوربیک‌اسید 3/0 درصد است. با توجه به نتایج این تحقیق، استفاده از مقادیر مختلف اسیدآسکوربیک در تزریق وریدی و عضلانی باعث افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در طی نگه‌داری تا روز 12 در یخچال گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of using ascorbic acid injection method in the blood vessels and muscles on shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet in the refrigerator storage (4±1˚C)
چکیده انگلیسی مقاله The effect of ascorbic acid on shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets in the refrigerator based on total microbial load, chemical evaluation was investigated. For this reason, the fish were divided into three groups, including without injections (treatment 1), fish with intravenous injection of ascorbic acid in doses of 0.1 and 0.3% (treatment 2 and 3) and fish with intramuscular injection in doses of 0.1 and 0.3% (treatments 4 and 5). After 62 hours of injection, fish (400 ±10g) were caught and filleted, then kept for 16 days in refrigerator. During this period, every 4 days, peroxide value (PV), thiobarbituric acid (TBA), free fatty acids (FFA), total volatile nitrogen base (TVB-N) and total bacterial load (TVC) indicators were measured. Treatments 3 and 5 showed a significant difference (p≥0.05) in PV, TBA, FFA, TVB-N and TVC indicators in comparison to other treatments. There was also a significant difference between the treatments 3 and 5 (p≥0.05) in the indicators of the TVC, TBA, FFA and TVB-N that indicated better performance of intravenous injection of ascorbic acid 0.3% after 8 days storage in comparison to intramuscular injection of 0.3%. According to the results, in intramuscular or intravenous injection of different doses of ascorbic acid increased the shelf life of rainbow trout fillet during storage in the refrigerator until day 12.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید مهدی اجاق | seyed mehdi
استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

کوثر سوری |
دانشجو

معظمه کردجزی |
هیئت علمی دانشگاه گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

سید حجت میرصادقی | seyed hojjat
کارمند


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_16953_fd2adb2cb4897530bce9d6ef35ead006.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-405809.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات