این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۱، شماره ۵، صفحات ۴۶۱-۴۷۰
عنوان فارسی
تأثیر آموزش توزیع غذا بر میزان باقیمانده غذایی در بیمارستان بوعلی تهران در سال ۱۳۸۹
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: غذا برای سلامتی و درمان مهم میباشد. افزایش باقیمانده غذایی به خصوص در بیمارستان میتواند منجر به کاهش دریافت غذا، افزایش هزینه درمان و مدت بستری شود. هدف این مطالعه تعیین تأثیر آموزش اصول خدمات غذایی بر میزان باقیمانده غذا در بیمارستان بوعلی تهران جهت ارتقاء کترینگ بیمارستان میباشد. مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه کاربردی و نیمه تجربی بوده که کلیه پرسنل بخش تغذیه (15 نفر)، تحت آموزش اصول خدمات غذایی قرار گرفتند. برای آگاهی از وضعیت خدمات غذایی و باقیمانده غذایی، از 130 نفر (پرسنل، بیمار بستری و همراه) مطالعه به عمل آمد. ابزار مطالعه پمفلت آموزشی، پرسشنامه رضایتسنجی غذا و چکلیست مشاهدهای باقیمانده غذایی بود. جهت مقایسه میزان باقیمانده غذا در قبل و بعد از آموزش از آزمون t زوجی استفاده شد. یافتهها: بیشتر شرکتکنندگان از وضعیت خدمات غذایی موجود ناراضی بودند. بین میزان باقیمانده غذایی قبل و بعد از آموزش پرسنل تفاوت معنیداری مشاهده شد )001/0=p، 36/5-=.(t میانگین میزان غذای باقیمانده در وعده صبحانه از 8/1 در قبل از آموزش، به 7/0 بعد از آموزش، در وعده نهار از 09/2 به 89/1 و در وعده شام از 2/2 به 6/1 تنزل نمود. نتیجهگیری: به نظر میرسد برنامههای آموزشی برای پرسنل بتواند سطح دانش آنها را نسبت به وظایف خود افزوده و نقاط ضعف و قوت آنها را در بهبود کیفیت عملکرد و رضایت مشتری و سودآوری، نشان دهد. واژههای کلیدی: آموزش توزیع غذا، بخش تغذیه، باقیمانده غذا، بیمارستان
کلیدواژههای فارسی مقاله
آموزش توزیع غذا، بخش تغذیه، باقیمانده غذا، بیمارستان
عنوان انگلیسی
The Effect of Food Distribiution Training on Amount of Food Residuals in Tehran Boali Hospital in 2010
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Food is very important for health and treatment. The inctease of food residuals specially in hospitals can lead to the decreas of food intake and also increase cost the of treatment and hospitalization. The goal of this study was to determine the effect of food services training on amount of food residual in Tehran Boali Hospital to improve hospital catering. Materials and Methods: This Research was a practical and semi-experimental study. All of the food staff (15 persons) were trained in the form of direct teaching by using educational pamphlets about food services. To determine the food service situation and assess the amount of food residual the study was performed on 130 persons (in-patients and personnel). The other tools of this study were satisfaction questioner and food residual observational checklist. To compare the amount of food residual before and after training paired t-test was applied. Results: Most of the participants were dissatisfied with food services and significant differences were shown between the amount of food residual befor and after personel training (t=-5.36 p=0.001). The average amount of food remaining at breakfast from 1.8 in pre-teaching was deacrease to 0.7 and at lunch from 2.09 to 1.89 and in dinner time from 2.2 to 1.6 reduced. Conclusion: It seems that educational planning for personels can indicated and raise their knowledg about their duties and their weaknesses and Strengths to improve quality performance which will lead to customer satisfaction and hospital profitability. Key words: Food Distribiution System Training, Nutrition unit, Food Residual, Hospital Funding: This research was funded by Tehran University of Medical Sciences. Conflict of intersrst: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Rehabilitation Science Faculty approved the study. How to cite this article: Tabibi SJ, Maleki MR, Ghazi Asgar M. The Effect of Food Distribiution Training on Amount of Food Residuals in Tehran Boali Hospital in 2010. J Rafsanjan Univ Med Scie 2012; 11(5): 461-70. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید جمال الدین طبیبی | s j tabibi
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
محمد رضا ملکی | m r maleki
دانشگاه آزاد اسلامی تهران
مهسا قاضی عسگر | m ghazi asgar
دانشگاه آزاد اسلامی تهران
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-389-136&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/38/article-38-407585.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات