این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۷۷-۸۶
عنوان فارسی
طراحی و سنجش روایی و پایایی پرسشنامهای بهمنظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر رفتار تغذیهای افراد مبتلا به سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مطالعات بسیاری اثر رژیم غذایی را بر اجزای سندرم متابولیک نشان دادهاند. مطابق تئوری عمل منطقی، نگرش و هنجارهای انتزاعی عواملی هستند که بر روی قصد فرد به انجام یک رفتار و نهایتاً انجام آن رفتار توسط فرد اثرگذارند. هدف این مطالعه طراحی پرسشنامهای معتبر بهمنظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر رفتار تغذیهای افراد مبتلا به سندرم متابولیک میباشد. مواد و روش ها: در این مطالعه از طریق مرور متون علمی، 6 بحث گروهی متمرکز و مصاحبه با اساتید متخصص، پرسشنامهای بر اساس تئوری عمل منطقی طراحی شد. بهمنظور بررسی روایی از روشهای اندازهگیری روایی محتوا و روایی صوری با پانل خبرگان 15 نفری استفاده گردید و برای تعیین پایایی نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. یافته ها: پرسشنامهی اولیه شامل 100 آیتم بود که پس از بررسی روایی و پایایی، تعداد آیتمهای پرسشنامهی نهایی 46 سؤال به دست آمد. 17 سؤال در بخش نگرش تغذیهای، 13 سؤال در بخش هنجار انتزاعی و 16 سؤال نیز در بخش قصد رفتاری قرار گرفتند. میانگین شاخص روایی محتوای پرسشنامهی نهایی 92/0 و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامهی نهایی 85/0 به دست آمد. بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه پرسشنامهی طراحی شده در این مطالعه از روایی و پایایی نسبی خوبی برخوردار است و میتواند بهمنظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر رفتار تغذیهای افراد مبتلا به سندرم متابولیک بر اساس تئوری عمل منطقی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روایی، پایایی، پرسشنامه، سندرم متابولیک، تئوری عمل منطقی
عنوان انگلیسی
Designing and determining validity and reliability of a questionnaire to identify factors affecting nutritional behavior among patients with metabolic syndrome
چکیده انگلیسی مقاله
Background : A number of studies have shown a clear relationship between diet and component of metabolic syndrome. Based on the Theory of Reasoned Action (TRA), attitude and subjective norm are factors affecting behavioral intention and subsequently behavior. The aim of the present study is to design a valid questionnaire identifying factors affecting nutritional behavior among patients with metabolic syndrome. Materials and Methods: Via literature review, six focus group discussion and interview with nutrition specialists were performed to develop an instrument based on the theory of reasoned action. To determine validity of the instrument, content and face validity analyses with 15 expert panels conducted and also to determine reliability, Cronbach’s Alpha coefficient performed. Results: A draft of 100 items questionnaire was developed and after evaluation of validity and reliability, final questionnaire included 46 items: 17 items for attitude, 13 items for subjective norms and 16 items for behavioral intention. For the final questionnaire average of content validity index was 0/92 and Cronbach’s Alpha coefficient was 0/85. Conclusion: Based on the results of the current study the developed questionnaire is a valid and reliable instrument and it can be used to identify factors affecting nutritional behavior among people with metabolic syndrome based on the theory of reasoned action.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ناصح اسماعیلی | naseh esmaeili
department of biochemistry and nutrition therapy, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences. tabriz, iran
گروه بیوشیمی و تغذیه درمانی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
محمد علیزاده | mohamad alizadeh
department of biochemistry and nutrition therapy, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences. tabriz, iran
گروه بیوشیمی و تغذیه درمانی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
علی طریقت اسفنجانی | ali tarighat esfanjani
department of biochemistry and nutrition therapy, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences. tabriz, iran
گروه بیوشیمی و تغذیه درمانی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
کمال قلی پور | kamal gholipour
health services management department, faculty of management and medical information, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-69&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/40/article-40-407603.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات