این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۷، شماره ۱۴۹، صفحات ۶۳-۷۸

عنوان فارسی ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی‌اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره‌های ۹ گیاه دارویی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: اندازه‌گیری میزان مهار رادیکال‌های آزاد DPPH از روش‌های معتبر، دقیق، آسان و مقرون‌به‌صرفه با قابلیت تکرارپذیری بالا در بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های گیاهی در شرایط آزمایشگاهی بوده و گزارش‌شده که فعالیت آنتی‌اکسیدانی با خاصیت ضد میکروبی همبستگی مثبتی دارد لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی‌اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره‌های گیاهان دارویی است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، بعد از تهیه عصاره‌ها، برای تعیین فعالیت به دام اندازی رادیکال آزاد، از دی فنیل پیکریل هیدرازیل استفاده شد و سپس اثرات ضد میکروبی عصاره‌های هیدرو الکلی بر باکتری ها با روش انتشار در محیط کشت مولر هینتون آگار با استفاده از دیسک‌های کاغذی 6 میلی‌متری منطبق بر دستورالعمل Bauer و Kirby بررسی شد. یافته‌ها: نتایج حاصل از ارزیابی میزان توانایی به دام اندازی رادیکال‌های آزاد عصاره هیدرو الکلی گیاهان دارویی مورد استفاده نشان داد که، عصاره مورد و سپس رزماری به ترتیب با میانگین 583/89 و 921/80 میکروگرم در میلی‌لیتر بیش‌ترین نقش را در مهار رادیکال‌های آزاد داشته‌اند. با افزایش غلظت، فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها بیش‌تر شده است. ضمناً در غلظت‌های پایین عصاره (16 و 32 میکروگرم در میلی‌لیتر) بیش‌ترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به عصاره مورد و سپس رزماری بود اما در غلظت بالا (64 میکروگرم در میلی‌لیتر) بیش‌ترین فعالیت متعلق به عصاره کلپوره همدانی بود. عصاره رزماری مؤثرترین عصاره بر باکتری اشریشیاکلی، عصاره مورد مؤثرترین عصاره بر باکتری لستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس بودند. استنتاج: نتایج نشان داد گیاهانی که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی هستند خاصیت ضد میکروبی بالایی نیز دارند به‌طوری‌ که عصاره مورد و سپس رزماری که دارای بالاترین میزان خاصیت آنتی‌اکسیدانی بوده اند، مؤثرترین عصاره‌ها بر باکتری‌های مورد آزمایش بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره، آنتی‌اکسیدان، ضد میکروبی، دی فنیل پیکریل هیدرازیل

عنوان انگلیسی Correlation between Antioxidant Activity and Antibacterial Activity of Nine Medicinal Plant Extracts
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Measurement of DPPH free radical scavenging is a valid, accurate, and easy method with high repeatability in evaluating the in vitro antioxidant activity of plant extracts. A positive correlation is reported between antioxidant activity and antimicrobial activity. The aim of this study was to evaluate the correlation between antioxidant and antimicrobial activity of medicinal plant extracts. Materials and methods: The extracts were prepared and DPPH was used to determine free radical-scavenging activity. Antimicrobial effects of hydro-ethanol extract on the bacteria was surveyed using diffusion method in a culture medium Mueller-Hinton agar by paper discs (6 mm) based on Bauer and Kirby instructions. Results: The ability of medicinal plant extracts in scavenging free radicals was found to be higher in the extracts of Myrtus (89.583 µg/mL) and rosemary (80.921 µg/mL). The antioxidant activity of the extracts increased by increase in concentration of the extract. Meanwhile, in low concentrations of the extract (16 and 32 µg/mL) the highest antioxidant activity of the extract was found in Myrtus and then Rosemary, but at high concentrations (64 µg/mL) it was seen in Teucrium polium extract. Rosemary extract was found to be effective against Escherichia coli and Myrtus extract was the most effective on Listeria bacteria, Salmonella typhimurium, and Staphylococcus aureus. Conclusion: The results showed that plants with high antioxidant properties have high antimicrobial activity too, such as the extract of Myrtus and rosemary that were the most effective extracts on bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله plant extract, antioxidant, antibacterial, DPPH

نویسندگان مقاله بهمن فاضلی نسب | fazeli nasab
زابل پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

محمد رهنما |
دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

ایوب مزارعی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-7071-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-407864.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده شیمی دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات