این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلامت و محیط زیست، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۰۹-۱۱۶

عنوان فارسی بررسی آفلاتوکسین M۱ در کشک پاستوریزه توزیع شده در شهر تهران
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آفلاتوکسین های M1 و M2 متابولیت های ثانویه سمی از کپک ها هستند که هنگام مصرف غذای آلوده به آفلاتوکسین B1 و B2 توسط دام، در شیر و محصولات لبنی ظاهر می گردد. با توجه به اهمیت مصرف محصولات لبنی در تغذیه انسان، مطالعه حاضر به منظور بررسی آفلاتوکسینAFM1) M1) در کشک های پاستوریزه (مایع صنعتی) شهر تهران انجام پذیرفت. روش بررسی: 32 نمونه کشک مایع صنعتی (8 برند و از هر کدام 4 تاریخ تولید متفاوت) از سوپر مارکت های شهر تهران خریداری شدند و به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و با استفاده از ستون های ایمونوافینیتی مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه %90/62 کشک ها با میانگین ppt 75/48 ± 60/17 آلوده به AFM1 بودند. در% 20/68 نمونه‌ها آلودگی بالاتر از حد مجاز استاندارد ایران ( ppt100) بوده است. مقایسه برندهای مختلف نشان داد که برند B با میانگین آلودگی ppt158/47 ± 99/09، و برندG با میانگین آلودگی ppt 16/91 ± 21/27، به ترتیب بیشترین و کمترین میزان آلودگی را داشتند. اختلاف میان میزان آلودگی برندها معنی دار نبوده است (0/05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کشک، آفلاتوکسین M1 ، تهران

عنوان انگلیسی Determination of Aflatoxin M1 in pasteurized Kashk distributed in Tehran Metropolitan
چکیده انگلیسی مقاله Background & objectives: Aflatoxin M1 and M2 (AFM1 and AFM2) are secondary toxic metabolite of molds excreted into livestock milk and dairy products when animal consume feedstuffs contaminated with AFB1 and AFB2. Considering the importance of taking dairy products in human diet, the present study was carried out to determine AFM1 of pasteurized Kashk (industrial liquid) in Tehran Metropolitan. Materials & Methods: Totally, 32 industrial liquid Kashk samples (eight brands with four different dates of production) were purchased from supermarkets of Tehran and were analyzed using High Performance Liquid chromatography (HPLC) and immunoaffinity columns. Results: In this study, 90.62% of samples (mean: 60.17 ± 75.48 ppt) were contaminated with AFM1. The concentration of AFM1 in 20.68% of samples were higher than Iranian national standard limits (100 ppt). Comparison of different brands showed that brand B with the mean 99.09 ± 158.47 ppt and brand G with the mean 21.27 ± 16.91 ppt had the highest and lowest level of contamination respectively, however, the difference was not statistically significant (P > 0.05). Conclusion: Considering contamination of more than half of the samples with AFM1 and the point that even low level of aflatoxin can be a serious problem for human health, therefore, continuous control of dairy products and preventive proceedings such as avoidance of using moldy feedstuffs for livestock is suggested
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Kashk, Aflatoxin M1, HPLC, Tehran

نویسندگان مقاله منصوره امیرپور | m amirpour
m.sc, agricultural engineering- food sciences and technology, department of agriculture, savadkooh branch, islamic azad university, savadkooh, iran. food and drug administration, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی-علوم و صنایع غذایی، گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه،
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سوادکوه (Islamic azad university of savadkooh)

محسن امینی | m amini
food and drug administration, tehran university of medical sciences, tehran, iran.ph.d, pharmaceutical chemistry, department of pharmaceutical chemistry, faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran
معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

داریوش خادمی شورمستی | d khademi shurmasti
ph.d, animal feed nutrition, department of agriculture, savadkooh branch, islamic azad university, savadkooh, iran
دکترای تغذیه دام، گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سوادکوه (Islamic azad university of savadkooh)


نشانی اینترنتی http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-620-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات