این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
تجمع قند، جذب سدیم و پتاسیم و محتوای کلروفیل دو رقم برنج در عکس العمل به شوری
چکیده فارسی مقاله
شوری یکی از مشکلات چالش برانگیزی است که تاثیر نامطلوبی بر رشد و توسعه گیاهان دارد. از این رو، درک مکانیسمهایی که گیاهان را قادر به انطباق با تنش شوری میکند در انتخاب ارقام متحمل جهت بهره برداری از خاکهای شور کمک خواهد کرد. هدف اصلی از این مطالعه بررسی اثرات شوری (NaCl) بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم برنج حساس (IR29) و متحمل (FL485) بود. شوری موجب افزایش تدریجی غلظت سدیم در هر دو رقم حساس و متحمل شد. البته این افزایش در رقم حساس (IR29) بیشتر بود. رقم متحمل به شوری غلظت بالایی از قندهای محلول و تجزیه دیرتر کلروفیل را نشان داد. علاوه براین، تجزیه کلروفیل نیز در رقم متحمل کمتر بود. احتمالا تحریک تجمع قند ناشی از تنش شوری مانع از تجزیه کلروفیل شده است. شوری همچنین موجب تجمع نشاسته در رقم FL485 شد. ممکن است که تنظیم تسهیم کربن فتوسنتزی در ایجاد تحمل به شوری نقش داشته باشد. از این رو به نظر میرسد که اختصاص قندها در مسیر ساخت نشاسته بجای قرار گرفتن در سایر مسیرهای متابولیکی در ایجاد تحمل به شوری نقش دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برنج، تجزیه کلروفیل، شوری، نشاسته،
عنوان انگلیسی
Response of Two Indica Rice Varieties to Salt Stress
چکیده انگلیسی مقاله
Salinity is one of the most challenging problems that adversely affects growth and development of plants. Therefore, understanding of the mechanisms that enable plants to adapt to salinity stress will ultimately help in the selection of stress tolerant cultivars for exploiting saline soils. The main objective of this study was to examine the effects of NaCl on some physiological and biochemical characteristics of two rice varieties, IR29 (salt sensitive) and FL485 (salt tolerant), exhibiting different sensitivities to NaCl. NaCl induced a progressive increment in Na+ concentration of both cultivars, however, it was more marked in the sensitive cultivar IR29. A higher level of sugar and a delay in chlorophyll degradation together with less chlorophyll degradation were observed in the salt tolerant rice. Salt stress may promote sugar accumulation, thus preventing the degradation of chlorophyll. Salinity stress induced an accumulation of starch in cv. FL485. It is possible that adjusted carbon partitioning could have an important implication on salinity tolerance. It is suggested that allocation of sugars into starch may involve in salinity tolerance by avoiding metabolic alteration.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chlorophyll degradation, Oriza sativa, Salinity, Starch
نویسندگان مقاله
سعید ساعدی پور |
department of agronomy, college of agriculture, shoushtar branch, islamic azad university, shoushtar, iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_6244_234c733f52b1f53f090ac6c97df6c8b7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/506/article-506-409170.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات