این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱۱۵-۱۲۲
عنوان فارسی
بررسی وضعیت آلودگی میکروبی پنیرهای سنتی توزیع شده در استان مرکزی در سال ۱۳۹۰
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: پنیر سنتی بنا به دلایل فرهنگی، طعم و بوی مطبوع و نیز ارزش تغذیهای بالا به عنوان یک منبع پروتئینی جایگاه ویژهای را در رژیم غذائی مردم کشور داراست. با این وجود آلودگی آن به میکروارگانیسمهای پاتوژن میتواند سلامت انسان را به خطر انداخته و موجب ضررهای اقتصادی قابل توجهی گردد. هدف از این مطالعه اندازهگیری و شناسائی آلودگی میکروبی پنیرهای سنتی عرضه شده در سطح استان مرکزی بود. روش بررسی: استان مرکزی به 10 خوشه (براساس تعداد شهرستان) تقسیم و سپس در هر خوشه براساس میزان تراکم عرضه پنیر سنتی تعداد 8 نمونه از مراکز عرضه این محصول در تابستان سال 1390 گرفته شد. نمونهها تحت شرایط استریل به آزمایشگاه انتقال داده شده و تحت آزمایشات میکروبیولوژی قرار گرفتند. یافتهها: نتایج آزمون آماری نشان داد تمامی نمونهها بیش از حد استاندارد ایران، به کلی فرم، استافیلوکوکوس ارئوس، کپک و مخمر آلوده هستند P< 0/001). 34 ) درصد نمونهها از نظر اشرشیاکلی دارای آلودگی بودند همچنین در 24 درصد نمونه ها آلودگی به استافیلوکوکوس ارئوس کواگولاز مثبت مشاهده شد. درصد آلودگی نمونه ها به سالمونلا نیز 8/75 درصد بود. نتیجهگیری: این نتایج بیانگر وضعیت نامطلوب پنیرهای سنتی استان مرکزی از نظر آلودگی میکروبی بوده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بار میکروبی، پنیر سنتی ایران، کپک و مخمر، ایمنی مواد غذایی
عنوان انگلیسی
A Survey of microbial contamination in Traditional Cheese distributed in Markazi Province in 2010
چکیده انگلیسی مقاله
Background and aim: Traditional cheese has a special place in the diets of our community because of cultural, favorite taste, odor and its nutritional values as an important protein source. However, its pathogenic infection can endanger the human being health and cause serious economic losses. The aim of this study was measurement and determination of microbial infection in traditional cheese distributed in Markazi province in 2010. Material and methods: Markazi Province was divided into 10 districts eight sample were chosen from each district at summer, 2011. Samples were transferred to the laboratory under sterile conditions and were analyzed by microbiological tests. The data were analyzed statistically by T-test using SAS software. Results: The results indicated that all of samples had coliform, staphylococcus aurous, mold, and yeast contamination greater than Iranian standards (P< 0.001). It was found that 34 percent of the samples had E.coli contamination moreover, 24 and 8 percent of samples had Coagulase-positive staphylococcal and salmonella contamination respectively. Conclusion: These results indicate a notable contamination of traditional cheese with microbial infection in Markazi province.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد رضایی | m rezaei
dept. of food safety and hygiene, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمد یحیایی | m yahyaei
nanobiotechnology tehran university, tehran, iran
دانشجوی دکترای تخصصی نانوبیوتکنولوژی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهدی پرویز | m parviz
dept. of animal science, faculty of agriculture, islamic saveh azad university, saveh, iran
دکترای دامپزشکی، مربی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (Islamic azad university of saveh)
مهدی خدایی مطلق | m khodaei motlagh
dept. of animal science, faculty of agriculture, arak university, arak , iran
دکترای تخصصی فیزیولوژی دام، استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اراک (Arak university)
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5074&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات