این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۱۰۳-۱۱۱

عنوان فارسی تأثیر مکمل‌غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومار‌‌کر‌های وضعیت‌اکسیداتیو در بافت‌های ماهی‌کپورمعمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله  ترکیبات آنتی‌اکسیدانی جیره‌ی غذایی نقش مهمی در حفاظت از آسیب اکسیداتیو ایفا می­کنند و همچنین به‌ سلامت ماهی و کیفیت گوشت آن کمک می­کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر بتاکاروتن جیره‌ی غذایی بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت­های مختلف ماهی کپور معمولی می­باشد. تعداد 70 ماهی کپور (10 ± 60گرم) تهیه و بعد از ضدعفونی به‌طور تصادفی به 2 گروه 35 تایی تقسیم شد. گروه 1 به‌عنوان شاهد جیره‌ی پایه را دریافت کرد. در غذای گروه 2، بتاکاروتن به میزان 100 میلی‌گرم در هر کیلوگرم جیره طی مدت 6 هفته افزوده شد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، بتاکاروتن به‌طور معنی‌داری (05/0>P) باعث کاهش مالون دی الدهید (MDA) در بافت­های عضله و کبد در مقایسه با گروه کنترل گردید ولی تأثیر معنی­داری بر میزان MDAدر بافت­های آبشش و کلیه نداشت. علاوه بر این بتاکاروتن باعث کاهش معنی­دار میزان گروه‌های کربونیل پروتئین­ها در بافت­های کبد، عضله و آبشش گردید. میزان قدرت آنتی اکسیدانت/قدرت احیای آهن (FRAP) در بافت­های مورد آزمایش افزایش غیرمعنی­دار داشت. مطالعه­ی حاضر نشان می‌دهد بتاکاروتن به عنوان یک آنتی‏اکسیدانت طبیعی تا حدودی در بهبود وضعیت اکسیداتیو از طریق کاهش اکسیداسیون لیپیدها و پروتئین‌ها در برخی از بافت‌های ماهی کپور تاثیرگذار بوده است و کاربرد آن به‌عنوان مکمل غذایی در جیره‌ی ماهیان پرورشی می­تواند در جهت بهبود وضعیت سلامت و نیز از جهت حفظ کیفیت محصولات مد‌‌نظر قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of dietary β-carotene supplementation on some oxidative status biomarkers in common carp (Cyprinus Carpio) tissues
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the possible protective effect of β-carotene on lipid and protein oxidation in carp meat during different storage times. 75 fish (approximately 60g) were randomly divided into three groups of 25 each. Group 1 as control group was fed with basic diet. Group 2 and 3 received 50 and 100 mgkg-1 diet β-carotene, respectively. After the end of study (6 weeks), 10 fish from each group were randomly caught and after removing the viscera and washing were stored at 4°C for 4 days and were sampled at different times (0, 24, 48, 72 and 96 hours) after the harvest. Based on the present study results, muscle malondialdehyde concentrations were significantly lower following β-carotene consumption at 0,24,72 and 96 hours after harvest in the group 3 compared to the control group (p< 0/05). Muscle protein carbonyl contents showed a significant decrease following β-carotene consumption in the samples at 0, 48 and 96 hour after harvest in the group 3 compared to the control group. FRAP values were significantly increased following β-carotene consumption at 72 and 96 hours after harvest in the group 3 compared to the control group. The results of the present study indicated that β-carotene as a natural antioxidant is largely effective to improve the oxidative status of carp meat by reducing lipid and protein oxidation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Common carp, β-carotene, Tissue oxidative status.

نویسندگان مقاله منصوره محبی مقدم | m mohebbi moghaddam
department of food hygiene and aquatic animal health, school of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

حسن باغشنی | h. baghshani
department of basic sciences, school of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

داور شاهسونی | d. shahsavani
department of food hygiene and aquatic animal health, school of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-193-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-409859.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات