این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم باغبانی، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۶۲۴-۰

عنوان فارسی منابع ژرم پلاسم و خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه ذغال اخته (Cornus mas L.) در ایران
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی توزیع، پراکندگی و خصوصیات میوه ذغال اخته (Cornus mas L.) در کشور ایران انجام گردید. پراکندگی ذغال-اخته روی نقشه کشور بر طبق بازدیدی که از استان های مورد نظر صورت گرفت، ترسیم و بررسی شد. جهت بررسی خصوصیات میوه از 5 منطقه مختلف کشور نمونه برداری انجام شد و پارامترهای مختلف اندازه گیری گردیدند. پراکندگی ذغال اخته در ایران در سه استان آذربایجان شرقی، قزوین و گیلان است. ذغال اخته در این مناطق هم بصورت وحشی و هم بصورت اهلی و در ارتفاع 300-1525 متر بالاتر از سطح دریا وجود دارد. با وجود ارزش غذای زیاد، آنتوسیانین بالا و خواص فراوان، استفاده وسیع آن در داروسازی و درمان بعضی از بیماری ها، متاسفانه مطالعات چندانی در این زمینه در کشور صورت نگرفته است. نتایج بدست آمده روی خصوصیات میوه نشان داد که وزن میوه در محدوده بین 09/1 تا 66/4 گرم، وزن هسته 11/0 تا 4/0 گرم، وزن گوشت 97/0 تا 36/4 گرم، طول میوه ها بین 89/13 تا 87/27 میلی متر، قطر میوه ها بین 89/9 تا 22/20 میلی متر، مواد جامد محلول در محدوده بین 5/5 تا 2/20 درصد، اسیدیته کل 7/0 تا 3 و مقدار ویتامین ث نیز در حدود 30 تا 255 میلی گرم در 100 گرم وزن تر قرار دارند. همچنین نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بزرگترین میوه ها، مربوط به منطقه الموت می باشد. منابع مهم ژرم پلاسم ذغال اخته به خاطر بریدن درختان جهت تولید عصا و چوبدستی و استفاده های دیگر از چوب آن به خاطر سفتی اش، در حال از بین رفتن می باشد. بنابراین انتخاب و ارزیابی ارقام ذغال اخته باید هر چه سریعتر انجام گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Cornelian Cherry Germplasm Resource and Physicochemical Characterization of Its Fruit in Iran
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to investigate of distribution and physicochemical properties of Cornelian cherry (Cornus mas L) fruits in Iran. Distribution of Cornelian cherry was traced on the map according to the visitation of the different provinces. In order to study the characteristics of the fruit, samples were taken from 5 different areas and different parameters were measured. In Iran, Cornelian cherry trees are spread in East Azerbaijan, Qazvin and Gilan province. In these regions, Cornelian cherry trees are grown at altitude from 300-1525 m. Despite the high nutritional value, high anthocyanin, its widespread use in medicine and the treatment of certain diseases, unfortunately, little research has been done in this fruit tree. The results showed that Fruit weight varied from 1.09 to 4.66 g, whereas seed and flash weight ranged from 0.11 to 0.4 g and 0.97 to 4.36 g respectively. The average lengths of fruits were between 13.89 and 27.87 mm, and the average widths of them were between 9.89-20.22 mm. The content of ascorbic acid ranged from 30-255 mg/ 100 g fresh weight. The total soluble solids and total acidity were 5.5-20.2% and 0.7-3% respectively. Important sources of Cornelian cherry germplasm are being lost because stands are being cut to produce walking sticks and other uses. Therefore, selecting and evaluating varieties of Cornelian cherry should be done as soon as possible.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://jhs.um.ac.ir/index.php/jhorts/article/view/35695
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/948/article-948-410134.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات