این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۱۱۵-۱۲۴
عنوان فارسی
کیفیت میکروبی آبمیوه های تازه در آبمیوه فروشی های شهر بندرعباس
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: آبمیوه یکی از بهترین نوشیدنیها است که بخش عمده ای از نیاز بدن به ویتامینها را تامین نموده و منبعی مناسب برای جبران آب هدر رفته به حساب می آید، لیکن در صورت عدم رعایت استانداردهای بهداشتی به عنوان منابع بالقوه آلودگی عمل می نماید. هدف این مطالعه بررسی سلامت میکروبی آبمیوه های تازه در آبمیوه فروشی های شهر بندرعباس بوده است.روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، کلیه 56 مغازه آبمیوه گیری وبستنی فروشی شهر بندرعباس به عنوان جامعه پژوهش انتخاب شد، ضریب همکاری 84 درصد بود. کل نمونه ها 146 نمونه بود. آزمایش ها شامل کل کلیفرم، اشریشیا کلی، باکتری های مزوفیلیک، استافیلوکوکوس اورئوس، کپک و مخمر بود.یافته ها: از بین 146 نمونه، 142 نمونه حداقل به یک میکروارگانیسم آلوده بوده. 100درصد نمونه های آب هویج و آب انبه آلوده بودند. میانگین آلودگی به کلیفرم، مخمر، باکتری های مزوفیلیک و اشریشیا کلی به ترتیب 2 /86 ، 6/56 ، 2/53 و 57 درصد بود. در هیچ کدام از آبمیوه ها، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک مشاهده نگردید.نتیجه گیری: 3/97 درصد نمونه ها غیر قابل استفاده هستند. اگر مصرف آبمیوه های تازه باعث گردد که مصرف کننده در معرض خطر بیماری های قابل انتقال از طریق مواد غذایی قرار گیرد، همه مزایای طبیعی آبمیوه های تازه به لحاظ غنای مواد معدنی و ویتامین ها هدر خواهد رفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Microbial Quality of Hand-Made Fresh Fruit Juice in Bandar Abbas Shopping Centers, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Fresh fruit juice is one of the best drinks which have minerals and vitamins and is a good source for water compensation, but if microbial quality of the fruit juice does not meet the standard level, it can be play as a source for food disease infections.Material and method:In his cross-sectional study, all of 58 fruit juice shops in Bandar Abbas were selected as study population, correspondence rate was 84 percent. The samples were tested for total Coliform, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, yeasts and molds.Results:Testing the samples showed among 146 samples, 142 of them were contaminated by microorganisms. All of Carrot and mango juices were contaminated. The mean contamination rate of juices to Coliform bacteria, Mesophilic bacteria, Escherichia coli and yeasts were 86.2, 53.2, 57 and 56.6 percents respectively.Conclusion:97.3 percents of samples did not have a good microbial quality for human consumption. If consumption of fresh fruit juices will cause the consumer at risk of food borne diseases, all the natural benefits of them in terms of richness in minerals and vitamins will waste.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ولی علی پور | v alipour
department of environmental health, tehran university of medical science, tehran, iran
دانشجوی دکترای بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)
لیلا رضایی | l rezaei
bs in occupational health, health center of bandar abbas
کارشناس بهداشت حرفه ای، مرکز بهداشت بندرعباس
خدیجه معلمی | kh moalemi
department of microbiology, food and drag laboratory of hormozgan medical sciences university
کارشناس میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)
مریم اقبالی | m eghbali
department of microbiology, food and drag laboratory of hormozgan medical sciences university
کارشناس میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-92&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات