این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۱۷۳-۱۸۱

عنوان فارسی اثرات دمای رشد و سن بیوفیلم در مقاومت بیوفیلم سالمونلا تیفی موریوم نسبت به باکتریوفاژ
چکیده فارسی مقاله پیش‌زمینه و هدف: سالمونلا تیفی موریوم یکی از میکروارگانیسم­های مهم بیماری­زا مواد غذایی می­باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات فاژ سالمونلا تیفی­موریوم بر بیوفیلم سالمونلا در مدل غذایی گوشت مرغ بود. مواد و روش‌ کار: بیوفیلم روی سطح استیل ضدزنگ و در 3 دمای انکوباسیون 4، 8 و 15 درجه سانتی‌گراد تشکیل شد و اثرات فاژ در سه غلظت 104، 106، 108 پلاگ در هر میلی­لیتر، در دو سطح تماس 10 و 20 دقیقه در روزهای 1 و 7 بررسی شد. یافته‌ها: داده­های به‌دست‌آمده از این مطالعه نشان داد که باکتری توانایی تشکیل بیوفیلم روی استیل ضدزنگ در محیط گوشت مرغ را دارد و میزان آن تحت تأثیر دمای انکوباسیون و سن بیوفیلم است، به‌طوری‌که در دمای 15 درجه سانتی‌گراد و 7 روز، بیشترین تراکم بیوفیلمی را نشان داد. اثرات فاژ بر بیوفیلم نیز نشان داد که افزایش غلظت فاژ، اثرات معنی­داری در از بین بردن بیوفیلم ندارد و زمان تماس فاژ و باکتری نیز اثری معنی­داری ندارد. اثرات فاژ بر بیوفیلم تحت تأثیر سن بیوفیلم است، به­طوری­که بیشترین اثر فاژ، بر بیوفیلم یک روزه مشاهده گردید و بیوفیلم 7 روزه مقاومت نسبی نسبت به فاژ نشان داد. بحث و نتیجه‌گیری: درمجموع نتایج این مطالعه نشان داد که فاژ تنها در غلظت بالا روی بیوفیلم سالمونلا تیفی موریوم تشکیل‌شده در سطح استیل در مدل گوشت مرغ اثر دارد، لذا استفاده از روش­های ترکیبی برای کنترل بیوفیلم توصیه می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتریوفاژ، سالمونلا تیفی موریوم، بیوفیلم، گوشت مرغ.

عنوان انگلیسی EFFECT OF GROWTH TEMPERATURE AND BIOFILM AGE ON THE RESISTANCE OF SALMONELLA TYPHIMURIUM BIOFILMS TO BACTERIOPHAGE
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims: Salmonella Typhimurium is among the most important food-borne disease. This study was conducted to investigate the anti-biofilm effect of the S. Typhimurium phage against Salmonella formed in chicken meat model. Materials & Methods: The effects of different phage concentrations (104, 106 and 108 PFU/mL) with two contact times (10 and 20 min) on one and 7 days old biofilm adhered to stainless steel coupon in chicken broth at 15, 8 and 4 °C were evaluated. Results: The results showed that the bacteria had an ability to adhere to the coupons and form biofilm in chicken broth, the biofilm levels were significantly (0.05 ≥ P) higher at 15 °C for 7 days. Increasing the phage concentrations, resulted in no significant biofilm removal properties and the activity was not influenced by the phage contact times. The anti-biofilm activity was influenced by the age of biofilm, in this case, one day-old biofilm was more sensitive than 7 days old. Conclusion: From the study it can be concluded, that in chicken model, the phage exhibited biofilm removal activity on Salmonella only at high concentrations, then the use of a combination of methods to control biofilm is recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacteriophage, Salmonella Typhimurium, Biofilm, Chicken.

نویسندگان مقاله ریبوار محمدی | rebwar mohammadi
faculty of veterinary medicine
دانشکده دامپزشکی

مهران مرادی | mehran moradi
faculty of veterinary medicine
دانشکده دامپزشکی

حسین تاجیک | hossein tajik
faculty of veterinary medicine
دانشکده دامپزشکی

هادی قاسم مهدی | hadi ghasemmahdi
faculty of veterinary medicine
دانشکده دامپزشکی

روژان مدرسی | rojan modaresi
faculty of veterinary medicine
دانشکده دامپزشکی

سرور خلیلی صدقیانی | surur khalili sadaghiani
faculty of veterinary medicine
دانشکده دامپزشکی


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2520-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/27/article-27-411394.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات