این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۳۵-۴۲

عنوان فارسی اثراسیدهای چرب آلفا- لینولنیک و لینولئیک همراه با تره هالوز و سوکروز یا بدون آن‌ها بر کیفیت اسپرم بز مرخز طی فرآیند های انجماد و یخ گشایی
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر اسیدهای چرب آلفا-لینولنیک و لینولئیک و قندهای تره هالوز و سوکروز بر روی کیفیت اسپرم بز مرخز پس از انجماد و یخ گشایی بود. جمع آوری اسپرم از تعداد چهار راس بز نر مرخز و با استفاده از مهبل مصنوعی انجام گرفت. نمونه های جمع آوری شده پس از ارزیابی اولیه و مخلوط شدن، به 11گروه مساوی تقسیم و به نسبت 1:10 با رقیق کننده پایه تریس حاوی اسید های چرب رقیق شدند. ارزیابی اسپرم های یخ گشایی شده نشان داد که تیمار حاوی آلفا- لینولنیک بصورت معنی دار کیفیت اسپرم ها را بهبود بخشیده است، در صورتیکه تیمار حاوی اسید لینولئیک فقط بر صفت سلامت غشاء و اکروزم تاثیرگزار بوده است. قندهای تره هالوز و ساکارز باعث کاهش معنی دار ویژگی‌های اسپرم شدند. بعلاوه ترکیب اسید آلفا- لینولنیک و تره هالوز سلامت آکروزوم و سلامت غشاء را به طور معنی داری افزایش داده، و باعث کاهش میزان جنبایی و جنبایی پیشرونده اسپرم شدند. بعلاوه تیمارهای حاوی تمامی آنتی اکسیدانها و رقیق کننده های حاوی اسید لینولئیک و قندها به طور معنی داری باعث کاهش ویژگیهای اسپرم شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن 20 میلی گرم در صد میلی لیتر اسید آلفا- لینولنیک به رقیق کننده برای تمام ویژگی‌های پس از انجماد اسپرم بز مرخز سودمند بوده و در ترکیب با تره هالوز نتایج بهتری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید چرب، قند، انجماد، بزمرخز، غشاء اسپرم،

عنوان انگلیسی Effects of α- Linolenic and linoleic fatty acids, with or without trehalose and sucrose on quality of Markhoz goat frozen-thawed spermatozoa
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to evaluate the effects of α- linolenic and linoleic fatty acids, trehalose and sucrose on quality of Markhoz goat frozen-thawed sperm cells. Semen was collected from 4 mature goats using an artificial vagina, evaluated, pooled and divided into 11 aliquots and extended 1:10 with basic tris diluent containing different fatty acids. The motility, progressive motility, viability, acrosome and membrane integrity of frozen spermatozoa have been evaluated after thawing. The results indicated that α- linolenic was significantly the best diluent, while the linoleic acid decreased significantly the quality of spermatozoa, except membrane integrity. Moreover, the use of trehalose and sucrose in diluents decreased significantly the sperm cells characteristics. In addition, the result presented that α- linolenic acid in combination with trehalose improved significantly the rate of acrosome and membrane integrity, but decreased the motility and progressive motility of frozen-thawed spermatozoa. Moreover, the treatments containing all antioxidants and diluents containing linoleic acid and sugars decreased significantly the rate of assessed parameters. In conclusion, the results in this study indicated that using of 20 mg α-linolenic acid in diluent alone and in combination with trehalose can be suitable for cryopreservation of Markhoz goat sperm cells.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباس فرشاد |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)

امجد فرزین چور | farzin چور
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)

شاهو محمودی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_111309_e4fb633a331ea4a2ab4cba8c2086e743.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411415.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات