این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۴۳-۵۶

عنوان فارسی بررسی اثرات متقابل ویتامین E و سلنیوم بر فراسنجه‌های کیفی اسپرم قوچ عربی طی زمان‌های ذخیره سازی تحت شرایط مایع
چکیده فارسی مقاله غشای سلول اسپرم طی فرآیندنگهداری وذخیره درمعرض انواع آسیب‌های جبران ناپذیر ناشی ازافزایش اکسیژن فعال می‌باشد.هدف ازاین مطالعه بررسی تأثیر سطوح مختلف آنتی‌اکسیدان‌های ویتامینE وسلنیوم در رقیق‌کننده تریس و زرده تخم‌مرغ برخصوصیات اسپرم قوچ نژادعربی درزمانهای مختلف نگهداری منی تحت شرایط مایع بود.برای این منظور، در فصل تولیدمثلی به‌طور هفتگی(دو روز در هفته)ازتعداد هشت رأس قوچ نژادعربی تحت شرایط تغذیه‌ای ومدیریت یکسان اسپرم‌گیری به عمل آمده وبلافاصله منی آنهاباهم ترکیب وپس از رقیق‌سازی جهت افزودن سطوح ویتامین Eو سلنیوم آماده شد.این آزمایش در قالب طرح کاملأً تصادفی وبه صورت فاکتوریل اجراشد.تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف ویتامین E(صفر، 30 و 60 میکروگرم در میلی لیتر)،سلنیوم (صفر، دو و چهار میکرو‌گرم در میلی لیتر) و زمان نگهداری منی (صفر، دو، چهار و هشت ساعت) تحت دمای 4درجه سانتی‌گرادبود.تأثیر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه های کیفی اسپرم شامل درصدتحرک پیشرونده،زنده‌مانی وناهنجاریهای مورفولوژیکی درزمانهای مختلف مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج مقایسه میانگین‌ها براساس آزمون دانکن نشان دادکه سطوح مورد مطالعه ویتامین E و سلنیوم بطور جداگانه در زمان‌های مختلف نگهداری منی باعث بهبودفراسنجه های تحرک،زنده مانی وناهنجاری‌های اسپرم نشدند.بررسی اثر متقابل ویتامین Eوسلنیوم بر ویژگی‌های اسپرم نشان دادکه سطح 60 میکروگرم درمیلی‌لیتر ویتامین Eو هر دوسطح سلنیوم بدون ویتامین باعث بهبود معنی دار خصوصیات کیفی اسپرم نسبت به تیمار شاهد شدند(001/0P<).در تیمارهایی که ویتامین E وسلنیوم همزمان وجود داشتند،کاهش معنی دار کیفیت اسپرمهادر مقایسه باشاهدمشاهده شد(001/0P<).به‌طورکلی،استفاده ازآنتی‌اکسیدانهای ویتامین E(60 میکرو گرم در میلی لیتر)،سلنیوم (دو میکرو‌گرم در میلی لیتر)به تنهایی و نه درترکیب باهم دررقیق‌کننده تریس وزرده تخم مرغ منجربه بهبودکیفیت منی قوچ عربی می‌شود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیفیت اسپرم، سلنیوم، قوچ عربی، نگهداری منی، ویتامین E،

عنوان انگلیسی The interaction effects of vitamin E and selenium on Arabian ram spermatozoa quality parameters during semen storage in liquid condition
چکیده انگلیسی مقاله The sperm cell membrane is susceptible to irreparable damages due to an increase in reactive oxygen species by process and storage.The aim of this study was to evaluate the effect of vitamin E and selenium antioxidants on the spermatozoa quality of Arabian ram at different times of semen storage under liquid condition.For this purpose, semen collected weakly(Two days a week)from 8 rams in breeding season under the same nutrition and management conditions. All semen samples were mixed immediately and diluted. This experiment was carried out in factorial arrangement with the use of completely randomized design. Treatments were included the different levels of vitamin E(0, 30 and 60 μg/ml),selenium(0, 2 and 4 μg/ml) and semen storage times(0, 2, 4 and 8 hours)Under 4 ° C.The effect of treatments on spermatozoa quality included the progressive motility, viability and morphological defects during various times were assessed. Based on Duncan test, the spermatozoa motility, viability and morphological defect rates were not improved by levels of vitamin E and selenium during semen storage in liquid condition. Evaluation the interaction effect of vitamin E and selenium on spermatozoa quality showed that the vitamin E in 60 μg/ml and both levels of the selenium without vitamin, caused the increase of semen quality than control group(P< 0.001).In treatments there were both vitamin E and selenium, significantly reduced spermatozoa quality compared with the control group(P< 0.001).Therefore, the use of vitamin E(60 μg/ml) and selenium(2 μg/ml), antioxidants separately in tris extender and egg yolk improved the semen quality of Arabian ram
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پروانه محمدی |
کارشناسی ارشد دانشگاه رامین اهواز

صالح طباطبایی وکیلی |
استادگروه و معاون مالی اداری دانشگاه رامین اهواز

مرتضی ممویی |
استاد و مدیر گروه دانشگاه رامین و مشاور استاندار

جمال فیاضی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

مهدی زارعی |
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_111310_8d042cabba95db7aebd841e3853927d1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411416.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات