این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۷۷-۸۸

عنوان فارسی تاثیر سیلاژ یونجه غنی شده با سطوح مختلف ضایعات خرما بر قابلیت هضم ماده خشک و برخی فراسنجه های شکمبه ای در گوسفند کرمانی
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه تاثیر افزودن خرمای ضایعاتی بر ترکیب شیمیایی و کیفیت سیلاژ یونجه و قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه‌های شکمبه‌ای گوسفند بود. از 4 راس گوسفند نر نژاد کرمانی با میانگین سن 2 سال و وزن 2±47 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. برای تهیه سیلاژ، یونجه با درصد‌های 0، 5، 10 و 15 درصد خرمای ضایعاتی مخلوط و به مدت 45 روز در بشکه هایی با گنجایش 40 لیتر سیلوگردید. از سیلاژها به میزان 30 درصد در جیره‌های آزمایشی: 1) جیره شاهد (سیلاژ یونجه بدون خرمای ضایعاتی) 2) جیره دارای سیلاژ یونجه با 5 درصد خرمای ضایعاتی، 3) جیره دارای سیلاژ یونجه با 10 درصد خرمای ضایعاتی و 4) جیره دارای سیلاژ یونجه با 15 درصد خرمای ضایعاتی استفاده شد. افزودن خرمای ضایعاتی به یونجه هنگام سیلو کردن سبب افزایش ماده خشک و انرژی، کاهش الیاف نامحلول در شوینده خنثی و خاکستر شد (05/0>P) و تاثیر معنی‌داری بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و الیاف نا محلول در شوینده خنثی جیره‌های آزمایشی داشت. بالاترین قابلیت هضم ماده خشک مربوط به جیره-ی شاهد و کم‌ترین مقدار مربوط به جیره‌ دارای سیلاژ یونجه با 5 درصد خرمای ضایعاتی بود. همچنین با سیلاژ یونجه با 15 درصد خرمای ضایعاتی، نیتروژن آمونیاکی تولید شده در شکمبه گوسفندان به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>P). در مجموع استفاده از خرمای ضایعاتی سبب بهبود کیفیت سیلاژ یونجه گردید و به دلیل کاهش تولید آمونیاک شکمبه و دفع آن به محیط زیست اثر مثبت دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of enriched alfalfa with different levels of wasted date on chemical composition of ensiled alfalfa and rumen digestibility andrumen fermentation parameters in Kermani sheep
چکیده انگلیسی مقاله This study was designed to evaluate the effect of feeding ensiled alfalfa with wasted date on digestibility and ruminal parameters in Kermani sheep. Four rams (47 ± 2 kg BW) were used in a 4×4 latin square design. Each experimental period consisted 21-days. For ensiling, fresh alfalfa with different levels of wasted date (0, 5, 10 and 15 percent) were mixed together and ensiled in 40 L container for 45 days. Chemical composition of silages were determined and used in experimental diets as: 1) control diet (alfalfa silage without wasted date); 2) alfalfa with 5% wasted date silage; 3) alfalfa with 10% wasted date silage and 4) alfalfa with 15% wasted date silage. The results showed that adding wasted date to alfalfa on ensiling, improved silage quality and increased DM and energy content of silages (P< 0.05) but decreased ash and NDF (P < 0.05). Also, increasing level of wasted date in diets had significant effect on DM and NDF digestibility and reduced NH3-N significantly (P< 0.05). The highest and lowest DM digestibility were achieved when animal fed control diet and alfalfa with 5% wasted date silage, respectively. Feeding alfalfa silage with 15% wasted date decreased rumen NH3-N significantly (P< 0.05). In conclusion, using wasted date improved the quality of alfalfa silage and because of reducing rumen ammonia concentration can have a positive effect ammonia excretion to the environment.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله راحله رجبی علی آبادی | rajabi ali abadi
دانش آموخته کارشناسی ارشد بخش علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

رضا طهماسبی |
استادیار بخش علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

امید دیانی |
استاد بخش علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

امین خضری |
دانشیار بخش علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_111313_2b1cc115f2c81fb70729cfa0a99ab8f4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411419.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات