این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۸۹-۱۰۰

عنوان فارسی تأثیر افزودن آنتی اکسیدان های طبیعی و مصنوعی به جیره بر عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی بزغاله های پرواری
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی تأثیر تغذیه آنتی‌اکسیدان طبیعی و مصنوعی بر عملکرد و وضعیت آنتی‌اکسیدانی بزغاله‌های پرواری انجام گرفت. تعداد 32 رأس بزغاله نر نژاد مهابادی 5 تا 6 ماهه با میانگین وزن اولیه 8/1±5/16 کیلوگرم، به طور تصادفی با یکی از جیره‌های آزمایشی شامل: 1- شاهد، 2- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار، 3- حاوی 400 میلی‌گرم درکیلوگرم ویتامین ای و 4- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار + 400 میلی‌گرم درکیلوگرم ویتامین ای (بر حسب ماده خشک) به صورت انفرادی و به مدت 84 روز تغذیه شدند. افزودن ویتامین ای و تفاله دانه انار به جیره تغییری در عملکرد و ماده خشک مصرفی بزغاله‌ها ایجاد نکرد (05/0‌P). افزودن تفاله دانه انار، ویتامین ای و تفاله دانه انار + ویتامین ای به جیره باعث افزایش (05/0P<) ظرفیت کل آنتی اکسیدانی و متعاقباً کاهش (05/0P<) میزان مالون ‌دی‌آلدهید پلاسما، کبد و عضله راسته نسبت به جیره شاهد شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تفاله دانه انار را می‌توان به عنوان یک منبع آنتی‌اکسیدان طبیعی به جای آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی در جیره نشخوارکنندگان به کار برد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تفاله دانه انار، ویتامین ای، عملکرد، وضعیت آنتی اکسیدانی،

عنوان انگلیسی Effect of adding synthetic and natural antioxidants to the diet on performance and antioxidant status of fattening kids
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to determine the effects of feeding synthetic and natural antioxidants on performance and antioxidant status of fattening kids. Thirty-two Mahabadi goat kids (average initial BW of 16.5 ± 1.8 kg, 5-6 months) were randomly assigned to four experimental diets: 1, control., 2, containing 15% pomegranate seed pulp (PSP)., 3, containing 400 mg/kg DM vitamin E., and 4, containing 15% PSP + 400 mg/kg DM vitamin E. Animals were kept in individual pens with self-mangers for 84 d. Performance and dry matter intake were not affected by addition of PSP and vitamin E to diets (P>0.05). TBARS value measured in raw and cooked meat from kids fed control diet were higher than the kids fed diets contain PSP or vitamin E, and minimum level was in kids fed PSP + vitamin E diet (P< 0.05). Addition of PSP, vitamin E and PSP + vitamin E to the diet increased (P< 0.05) total antioxidant capacity and subsequently decreased (P< 0.05) the malondialdehyde concentration in the plasma, LL muscle and liver compared to the control diet. The results of this study indicated that PSP offer a source of natural antioxidant that could be included in ruminant’s diet instead of synthetic antioxidants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی امامی |
دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

مهدی گنج خانلو |
دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمد حسن فتحی نسری | mohammad hassan fathi nasri
استاد گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

لادن رشیدی |
استادیار گروه پژوهشی غذایی و کشاورزی- پژوهشکده غذایی و کشاورزی- پژوهشگاه استاندارد- سازمان ملی استاندارد ایران،کد پستی139-31745

ابوالفضل زالی |
دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مجتبی زاهدی فر |
دانشیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

محمد شریفی |
دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_111314_011fb8121b2ad661ca5bf6b53f914a63.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411420.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات