این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۱۱۳-۱۲۸

عنوان فارسی مقایسه اثر اسانس میخک، آنتی‌بیوتیک ویرجینامایسین و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش با هدف بررسی اثر آنتی‏بیوتیک ویرجینامایسین، اسانس میخک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، فراسنجه‏های خونی، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجه‏های گوشتی انجام شد. برای این منظور240 قطعه جوجه‌ نر گوشتی سویه راس 308 در 40 واحد آزمایش با 6 تیمار و 4 تکرار 10 قطعه-ای در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارها شامل: جیره پایه (شاهد)، دو گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و افزودن 02/0 درصد آنتی‌بیوتیک ویرجیناماسین و پروبیوتیک پروتکسین و سه گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و سطوح 150، 300 و 450 میلی‌گرم درکیلوگرم جیره، اسانس میخک بودند. نتایج نشان داد که تیمارهای حاوی آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلی‌گرم اسانس میخک وزن زنده، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی لاشه، سینه و ران را به طور معنی‌دار بهبود بخشیدند (05/0P<). میانگین وزن نسبی اندام‌های ایمنی بورس و طحال و همچنین کبد، در تمامی تیمارها در مقایسه با تیمار کنترل افزایش یافت (05/0P<). پروبیوتیک و تمامی سطوح اسانس، میزان کلسترول و LDL پلاسمای خون را به طور معنی‌دار کاهش دادند (05/0P<). تمامی تیمارها بجز آنتی‌بیوتیک تعداد باکتریهای لاکتوباسیلوس را افزایش و تعداد باکتریهای اشرشیاکلی را کاهش دادند (05/0P<). آنتی‌بیوتیک، پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلی‌گرم اسانس میخک ارتفاع و عرض پرز را افزایش و عمق کریپت را کاهش دادند. تمامی تیمارها نسبت هتروفیل به لمفوسیت را بهبود بخشیدند (05/0P<). بنابراین می‌توان از پروبیوتیک و اسانس میخک تا سطح 300 میلی‎گرم به عنوان جایگیزین آنتی بیوتیک در جهت بهبود عملکرد و ایمنی جوجه‌های گوشتی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس میخک، آنتی‌بیوتیک، پروبیوتیک، عملکرد، جوجه گوشتی،

عنوان انگلیسی Comparison of the effect of Dianthus extract, Protexin probiotic and Virginamycin on performance, blood metabolites, microbial community and intestine histopathology of broilers
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate the effects of dietary dianthus extract, virginiamycin and Protexin probiotic on the growth performance, blood metabolites, microbial community and small intestine histopathology of male broilers from 1 to 42 days of age. A total of 240 Ross male broilers were randomly distributed to 40 experimental units and 6 dietary treatments (4 replicates with 10 birds in each).Treatments were included control (basal diet), basal diet+Virginiamycin antibiotic, basal diet+ Protexin probiotic, basal diet + 100 mg dianthus extract, basal diet + 300 mg dianthus extract and basal diet + 450 mg dianthus extract per kg of diet.The result showed that the average body weight gain of broilers fed with Virginiamycin, Protexin,150 and 300 mg dianthus extract was significantly more and feed conversion ratio was less than control group in all periods (P< 0.05). The relative weights of carcass, breast and leg were improved by all treatments except for 450 mg dianthus extract. The relative weights of liver, Bursa and spleen were increased by all treatments. The serum concentration of cholesterol and LDL were decreased by Protexin and all levels of dianthus extract. All treatments increased Lactobacillus bacteria and decreased Escherichia coli bacteria except Virginiamycin treatment. Villus height and width increased and crypt depth decreased by all supplementation. All treatment groups increased blood lymphocyte, decreased heterophile and improved heterophile to lymphocyte ratio. Based on these results, Protexin and dianthus extract up to 300 mg/kg of diet may be good replacement for antibiotic to improve broiler performance and immunity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمید جهانی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد

مژگان مظهری |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

نعمت ضیایی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

روح اله میرمحمودی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_111316_906048816335b2e5db6aa8657da29b69.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411422.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات