این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۱۴۳-۱۵۶
عنوان فارسی
ارزیابی شاخصهای مدیریتی واحدهای پرورش دهنده جوجه گوشتی استان اردبیل
چکیده فارسی مقاله
برای ارزیابی شاخصهای مدیریتی در واحدهای پرورش دهنده جوجه گوشتی استان اردبیل از تکمیل پرسشنامه در 71 واحد پرورش جوجهگوشتی فعال استفاده گردید. انتخاب واحدهای مذکور با نمونه-گیری طبقهبندی شده تصادفی به روش انتساب متناسب انجام شد. شهرستانهای اردبیل و بیلهسوار به ترتیب بیشترین و کمترین واحدهای پرورش جوجه گوشتی را دارا هستند. میانگین مدت پرورش در واحدهای مذکور 20/49 روز، ضریب تبدیل غذایی 17/2، شاخص کارآیی تولید 08/243، وزن نهایی 72/2 کیلوگرم و میانگین تلفات 42/5 درصد بود. بیش از نیمی(2/55 درصد) از واحدهای مورد مطالعه از جیرههای غذایی به شکل آردی و قریب یک سوم(60/27 درصد) آنها از شکل پلت( خرد شده به صورت کرامبل) در هفته اول و آردی در بقیه دوره پرورش استفاده میکنند. اثرات شکل فیزیکی خوراک بر درصد تلفات و شاخص کارآیی تولید در واحدهای مورد مطالعه معنیدار نبود، 75/32 درصد واحدهای پرورش جوجه گوشتی مورد مطالعه از جیرههای غذایی با نسبت انرژی به پروتئین خام، مطابق استاندارد کتابچه سویه مورد پرورش(غالباً سویه تجاری راس- 308)، 70/20 درصد بیشتر از استاندارد و 55/46 درصد کمتر از استاندارد استفاده می-کنند. بیشترین شاخص کارآیی تولید در گروه تغذیه شده با جیرههای دارای نسبت انرژی به پروتئین خام مطابق استاندارد کتابچه و کمترین آن در گروه دارای کمتر از استاندارد کتابچه مشاهده گردید( 0014/0p=). همچنین نتایج نشان داد که متغیرهای طول دوره پرورش، وزن کشتار، ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات اثرات معنیداری بر شاخص کارآیی تولید دارند(0001/0p<). بنابراین برای دستیابی به عملکرد مطلوب در پرورش مرغ گوشتی توجه به مدیریت تغذیه بایستی در اولویت قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اردبیل، شاخص مدیریتی، مرغداری گوشتی،
عنوان انگلیسی
Evaluating the broiler farm management indexes at Ardabil province
چکیده انگلیسی مقاله
For evaluating the broiler farm management indexes at Ardabil province, were used of questionnaires filling method in 71 active raising broiler chicken farms. Selecting of mentioned units was done based on stratified random sampling method using proportional allocation technique. Higher and lower percentge of broiler farms located in cities of Ardabil and Bilesuar, respectively. The mean duration of broiler breeding, feed conversion ratio, productive efficiency index, final weight and mortality were 49.20 days, 2.17, 243.08, 2.72 kg and 5.42 percent, respectively. More than half of broiler farms (55.20%) in the current study were used of diets in mash form and more than third (27.60%) of them used of the mash and pellet (crumble form in first week of breeding period). Most broiler farms in this study were used of 3 to 4 diets during rearing addressing. The 32.75 percentage of broiler farms were used of diets with energy to crude protein ratio based on manual guide book standard(often Ross308), 20.72 percent of more than the standard and 46.55 percent of lower than standard. The highest production efficiency index was seen in the group that fed diets with standard energy to crude protein ratio and the lowest was observed in the group has a lower of energy to crude protein ratio (p=0.0014). During the period of production, slaughter weight, feed conversion ratio and mortality percent had significant effect on production efficiency index. Therefore, for achieving suitable performance in broiler chicken raising, pay attention to nutrition management should be first.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ardabil, Broiler Farms, Management Index
نویسندگان مقاله
محمود صحرایی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
هوشنگ لطف الهیان |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
اباذر قنبری |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
رحمت کرمی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
سید عبدالله حسینی | seyed abdollah
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
اکبر ابرغانی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
مهدی بهلوی | بهلوی
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم دامی، دانشگاه تبریز. تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_111318_2c114b44b2a57976e80cfa31106dee56.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411424.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات