این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۱۵۷-۱۶۸

عنوان فارسی بررسی اثر متقابل سطح پروتئین جیره،‌ کنجاله‌کنجد و آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد، لاشه و فراسنجه ‌های خونی بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر سطح پروتئین جیره و مقادیر مختلف کنجاله کنجد مکمل شده با آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد، لاشه و فراسنجه‏های خونی بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. تعداد 360 قطعه جوجه مخلوط بلدرچین ژاپنی یک‌روزه بین 36 واحد آزمایشی تقسیم شدند. یک طرح کامل تصادفی با قالب فاکتوریل 2×3×2 شامل دو سطح پروتئین جیره (24 و 20 درصد)، سه سطح کنجاله کنجد (صفر، 12 و 24 درصد) با و بدون مکمل آنزیمی فیتاز با 12 تیمار، 3 تکرار و 120 قطعه جوجه در هر تکرار در دوره سنی 8 تا 42 روزگی انجام گرفت. کاهش سطح پروتئین جیره به طور معنی‏داری سبب بهبود نسبت راندمان پروتئین مصرفی، کاهش مصرف خوراک و میزان اسید اوریک خون شد (05/0P<). مصرف کنجاله کنجد باعث کاهش مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی و کاهش کلسترول خون گردید (05/0P<). افزودن آنزیم فیتاز به جیره‏های مصرفی اثر معنی‏داری بر عملکرد، فراسنجه‏های خونی و ویژگی‏های لاشه نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد در تنظیم جیره بلدرچین می‎توان از جیره‌های کم پروتئین و کنجاله کنجد تا سطح 24 درصد بدون بروز اثر منفی بر عملکرد، لاشه و فراسنجه‎های خونی استفاده کرد همچنین این نوع جیره‏ها باعث بهبود غلظت متابولیت‏های بیوشیمیایی خون مثل اسید اوریک و کلسترول می‏شوند. استفاده از سطح پایین پروتئین و سطح بالای کنجاله کنجد در جیره اثر منفی بر عملکرد، صفات لاشه یا فراسنجه‎های خونی پرندگان ایجاد نکرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بلدرچین، پروتئین، فیتاز، کنجاله کنجد،

عنوان انگلیسی Effects of different dietary protein and sesame meal levels supplemented with phytase on performance, carcass traits and blood parameters of Japanese quail
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was performed to evaluate the effect of different dietary protein and sesame meal levels supplemented with phytase on performance, blood parameters and carcass characteristics in Japanese quail.A number of360 day old mix-sexed Japanese quail were divided among 36 units. A completely randomized design with factorial design 2×3×2 inclusive consists of two levels of dietary protein (24 and 20%), sesame meal levels (0, 12 and 24%) with and without of phytase with 12 treatments and 3 replicates and 120 chicks per treatment was employedat the age of 8 to 42 days. Reducing dietary protein level was significantly improved protein efficiency ratio, reduced feed intake but uric acid levels were significantly increased (P< 0.05). Sesame meal consumption resulted in reduced feed intake and feed conversion ratio and lower blood cholesterol (P< 0.05).Inclusion of phytase to the diets had no significant effect on performance, blood parameters and carcass characteristics. According to the results of present study formulating of quail dietswithlow level of protein and using of sesame meal up to 24% could improve performance and carcass traits without any negative effects on physiological characteristics. In addition, this type of diets improved serum biochemical metabolite concentrations such as uric acid and cholesterol.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Japanese quail, protein, phytase, sesame meal

نویسندگان مقاله علیرضا برسلانی |
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان

وحید رضایی پور |
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_111319_b880166a77586e900d1262648679e83e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411425.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات