این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۴، صفحات ۲۳۱-۲۴۶

عنوان فارسی اثر پودر میوه‌ی کهورک بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله هدف این تحقیق بررسی اثر پودر میوه‌ی کهورک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه‌های بیوشیمیائی خون، سامانه‌ ایمنی و ضد‌اکسیدانی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی بود. در این آزمایش از تعداد 250 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد منفی (بدون تنش)، شاهد مثبت (تنش گرمایی) و سطوح یک، سه و پنج درصد پودر میوه کهورک بود. جهت اجرای برنامه تنش گرمایی، دمای سالن در طول دو هفته آخر آزمایش به مدت شش ساعت در روز به حدود )2±38) درجه سانتی‌گراد افزایش یافت. نتایج نشان داد که افزودن کهورک در شرایط تنش باعث کاهش معنی‌دار وزن بدن، مصرف خوراک، راندمان مصرف انرژی، راندمان مصرف پروتئین و شاخص تولید و از طرفی باعث افزایش معنی‌دار ضریب تبدیل خوراک گردید. تیمارهای آزمایشی تأثیری بروزن نسبی اجزای لاشه نداشت. غلظت کلسترول، LDL، گلوکز و فعالیت آنزیم‌های AST،ALT ، LDH و میزان MDA پلاسمای خون با افزودن پودر میوه کهورک تحت تنش به‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P)، ولی غلظت HDL، پروتئین تام و آلبومین سرم خون در تیمارهای‌ آزمایشی تفاوت معنی‌داری نشان نداد. عیار پادتن بر ضد SRBC در جوجه‌های دریافت کننده کهورک افزایش یافت. بنابراین اگر چه پودر کهورک اثرات منفی بر عملکرد جوجه‌های گوشتی داشته ولی بهبود سامانه ایمنی و آنتی‌اکسیدانی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی را در پی داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنش گرمایی، جوجه گوشتی، عملکرد، سامانه ایمنی، گیاه کهورک،

عنوان انگلیسی The effect of Prosopis farcta on the performance, some blood parameters, immune and antioxidant system of broiler chickens under heat stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the effect of fruit powder Prosopis farcta on performance, carcass traits, blood biochemical parameters and antioxidant and immune system of broilers under heat stress. The number of 250 male Ross 308 one-day chicks in a completely randomized design with 5 treatments, 5 replicates per and 10 chicks each was used. The treatments were negative control (non-stress), positive control (stress) and three levels of 1, 3and 5 percent fruit powder Prosopis farcta. The heat stress schedule were done for last two weeks of experiment in a room temperature that was increased to 38 ±2°C during the for 6 hours per day. The results showed that the addition of dried fruit Prosopis farcta in broilers under stress significantly reduced body weight, food consumption, energy efficiency, and protein production index and feed conversion ratio was also significantly increased. The treatments had a significant effect on carcass yield, pancreas, gall bladder and liver. However, the relative weight of the breast, thigh and the relative length of the intestine markedly affected by treatments and increased compared with the control. Cholesterol, glucose, LDL, AST, ALT, LDH and MDA levels were significantly decreased with the addition of dried fruit Prosopis farcta under heat stress condition but the concentration of HDL, total protein and albumin did not significantly change. The antibody titer against SRBC was increased with increasing the levels of Prosopis farcta.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هاشم دشت بان |
دانشجوی فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

نظر افضلی |
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سید جواد حسینی واشان | seyed javad hosseini vashan
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

هادی سریر |
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_111325_221a9ee07bfcbc4784c430dc71f03e02.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-411431.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات