این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۲۵۰-۲۵۷
عنوان فارسی
بررسی غلظت باقی مانده سموم آفت کش ارگانوفسفره و کاربامات در منابع تأمین آب آشامیدنی شهر همدان در سال ۱۳۸۶
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: آلودگی منابع آب به وسیله سموم آفت کش یکی از معضلات زیست محیطی محسوب می گردد. امروزه به لحاظ توسعه کشاورزی و تنوع آفات گیاهی، استفاده از سموم مذکور گسترش روزافزونی یافته است. استان همدان به لحاظ وجود زمینه های لازم در زمینه کشاورزی رشد قابل توجهی داشته است. به همین لحاظ مصرف سموم آفت کش بالا بوده و می تواند تهدید جدی برای منابع تامین آب شرب این شهر محسوب گردد. هدف از انجام این تحقیق تعیین غلظت باقی مانده سموم آفت کش ارگانوفسفره هالوژنه کلرپیریفوس و ارگانوفسفره غیر هالوژنه دیازینون و سم کارباماته کارباریل در منابع تامین کننده آب شرب شهرهمدان در سال 1386بوده است.روش بررسی: در این تحقیق 126 نمونه آب از 7 ایستگاه تامین آب آشامیدنی سطحی و زیرزمینی شهر همدان در طی 12 ماه در سال1386 و جهت سنجش باقی مانده سموم مورد مطالعه، جمع آوری و با استفاده از دو روش استخراج فاز جامد و استخراج فاز مایع آماده سازی و به وسیله دستگاه های HPLC و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفتند.یافته ها: نتایج مشخص نمود که بیشترین غلظت سم کارباریل و کلرپیریفوس در فصل بهار و خرداد ماه به ترتیب ppb 3.85و ppb 1.8 و در مورد سم دیازینون مربوط به فصل پاییز و مهرماه به میزانppb 36.5 بوده است. حداقل غلظت سموم مورد مطالعه مربوط به فصل زمستان بوده است. بر اساس آزمون آماری آنالیز واریانس دو طرفه Two-Way ANOWA بین باقی مانده سموم مورد مطالعه در نمونه های برداشت شده در فصول مختلف اختلاف آماری معنی داری وجود داشت.( 05/0P<).نتیجه گیری: مطالعات مختلف نشان دهنده آنست که باقی مانده سموم در منابع آب ارتباط مستقیمی با مقدار سموم مصرفی در این مناطق، ارتباط دارد و در صورت عدم کنترل مصرف سموم ، این آلاینده های مقاوم، تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان خواهند بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of Organophosphorous and Carbamat Pesticides Residue in Drinking Water Resources of Hamadan in 2007
چکیده انگلیسی مقاله
Backgrounds and Objectives: Water contamination by pesticides is considered as an environmentalproblem today. In terms of agricultural development and diversity of plant pests, the use of pesticides has been increasing. Hamedan province has a suitable agricultural condition, it has enjoyed significant development in this respect. Among all the cities of Hamedan province, Hamedan city has the highest rank in tiller crops. Therefore, yearly use of pesticides is increasing in this area which could be a serious threat to water resources of the city. The aim of this survey was determinaton of Organophosphorous and Carbamat pesticides residue in drinking water resources of Hamadan in 2007.Materials and Methods: In this survey, 126 water samples were collected from 7 drinking water resources of Hamedan during 12 consecutive months in 2007. for determination of these pesticides,two methods (solid- phase extraction and Liquid-Liquid extraction) were adopted .and samples were analyzed by means of HPLC and GC/MS applying standard methods.Results: Final results showed that the most concentration of Chlorpyrifos and Carbaryl pesticides were found to be about 3.85 ppb (part per billion) and 1.8 ppb in spring and June respectively the maximum concentration of Diazinon was about 36.5ppb in October (autumn).The minimum concentration of the three pesticides was detected in winter. According to the statistical test Two - Way ANOWA there were significant differences among pesticides concentrations in the water samples in different seasons (p< 0.05) . However, there wasn't a significant difference in pesticides concentrations in surface and ground water samples(p>0.05). Conclusion: Different studies have shown that pesticides residue concentration in water samples have a relationship with the amount of pesticides used in an area, physical and chemical refractory properties of pesticides and environmental conditions. Thus, using resistant pollutants such as pesticides will be a serious threat to health of water consumers if they are not properly controlled.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم خدادادی | m khodadadi
1department of public health, school of public health, birjand university of medical sciences, birja
کارشناس ارشد بهداشت محیط، مربی آموزشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
محمد تقی صمدی | m t samadi
department of environmental health engineering, school of public health hamadan university of medica
دکترای بهداشت محیط، استادیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
علیرضا رحمانی | a r rahmani
2department of environmental health engineering, school of public health hamadan university of medic
دکترای بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
رامین ملکی | r maleki
academic member of jehad daneshghahi of western azarbaiejan province
دکترای شیمی تجزیه، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی
علی الله رسانی | a allahresani
1department of public health, school of public health, birjand university of medical sciences, birja
کارشناس ارشد شیمی، کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
رضا شهیدی | r shahidi
department of environmental health engineering, school of public health hamadan university of medical sciences, hamadan,iran
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، کارشناس آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-143&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات