این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلامت و محیط زیست، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۱۰۵-۱۱۲

عنوان فارسی بررسی دما و رطوبت بهینه برای رشد کرم ها و انجام فرآیند تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی
چکیده فارسی مقاله  زمینه و هدف:امروزه تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی یکی از روش­های مناسب دفع پسماندهای غذایی به شمار می­رود که محصول آن به عنوان کودی سودمند در کشاورزی و باغداری کاربرد دارد، از طرفی این فرآیند علاوه بر تولید کود مفید کشاورزی محصولات جانبی نیز دارد که یکی از آنها خود کرم­ها می­باشند که با پرورش آنها می­توان از این موجودات در انواع محصولات به خصوص در تولید غذای طیور و ماهی استفاده کرد. لذا تعیین شرایط بهینه انجام فرآیند ورمی کمپوست پسماندهای غذایی و همچنین رشد کرم­ها در این پسماندها حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه تعیین حدود دما و رطوبت بهینه رشد کرم­ها و پیشرفت فرآیند در تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی بود.روش بررسی: در این مطالعه از کرم های گونه (Eisenia foetida) ای زنیا استفاد شد. انجام فرآیند در محیط های کوچک به اندازه گلدان به ارتفاع cm15و قطرcm12 و به مدت یک ماه صورت گرفت، سه بازه دمایی 5-15، 15- 25و 25-35 درجه سانتی­گراد و سه بازه رطوبتی 55-65% ، 65-75% و75-85% استفاده شد.یافته­ها: برای آنالیز آماری نتایج از آزمون چند متغیره استفاده شد که تحلیل نتایج نشان دهنده معنی­دار بودن تاثیر دما و رطوبت بر نسبت ‍C:N در فرآیند می­باشد .(Pvalue< 0.05)نتیجه گیری: نتایج نشان داد که دمای 15-25 درجه سانتی­گراد برای انجام فرآیند مناسب­تر می­باشند. بر طبق نتایج با افزایش یا کاهش دمای محیط، مانند فصل زمستان و تابستان، نگهداری رطوبت در حد 65-75% در انجام بهتر فرآیند موثر است. با توجه به نتایج به دست آمده، همچنین به نظر می­رسد که دمای 15-25 درجه و رطوبت 65-75% برای رشد کرم­ها شرایط بهتری باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Survey of Optimal Temperature and Moisture for Worms Growth and Operating Vermicompost Production of Food Wastes
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives:Nowadays vermicompost production of food wastes is posed as one of appropriate methods to food wastes. disposal, its production used in agriculture and gardening. Moreover this process has some by products beside useful fertilizer that one of them is the worms. we can use them in variety of products specially in production of poultry and fish food. So determination of optimal condition for operating vermicompost production process of food wastes and worms. growth in these wastes is important. The aim of this study was determination of optimal temperature and moisture range for process progression in vermicompost production of food wastes.Materials and Methods: In this study we used Eisenia foetida species. Process performed in pots with 15 cm (h) and 12 cm (d) and in a mouth period of time. Three ranges of temperature including 5-15, 15-25, 25-35 oC and three ranges of moisture including 55-65%, 65-75%, 75-85% were applied in this study.Results: Multivariate analysis was used for analyze of results and it showed that influence of temperature and moisture on C:N ratio is significant in vermicomposting process (p < 0.05).Conclusion: The results showed that the range of temperature 15-25 oC is more appropriate for operating of process. Due to these study.s results with increasing or reduction of ambient temperature, like summer and winter, conservation of moisture around the range of 65-75 %, is effective in better performance of the process. According to this study.s results, it seems that the temperature of 15- 25 oC and moisture of 65-75% are better conditions for worm.s growth.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله روح الله رستمی | r rostami
msc student of environmental health engineering, iran university, of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی فوق لیسانس مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

امیر نبیی | a nabaey
zanjan wastwater treatment planed, health of lablatories, zanjan, iran
کارشناس بهداشت محیط، مسئول آزمایشگاه تصفیه خانه فاضلاب شهری زنجان

اکبر اسلامی | a eslami
3department of environmental health, school of public health zanjan university of medical sciences,
کارشناس بهداشت محیط، مسئول آزمایشگاه تصفیه خانه فاضلاب شهری زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-178&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات