این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
بسپارش
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱۱۴-۱۲۵
عنوان فارسی
شناسایی جدایی فاز در آمیختههای پلیمری
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر، پلیمرها به دلیل کاربردهای گسترده و متنوع در صنایع مختلف، بسیار استفاده شدهاند. از آنجا که پلیمرها بهتنهایی خواص فیزیکی و مکانیکی مطلوبی برای بسیاری از کاربردها ندارند، معمولاً از ترکیب آنها با یکدیگر استفاده میشود. این عمل میتواند به طور فیزیکی (آمیختهسازی) یا شیمیایی (کوپلیمرشدن) انجام شود. این کار به بهبود خواص، افزایش کارایی و کاهش هزینهها منجر میشود. اختلاط پلیمرها به دلیل وجود زنجیرهای بلند در ساختار آنها از نظر آنتروپی نامطلوب است و جدایی فاز برای آمیختههای پلیمری مشاهده میشود. جدایی فاز در پلیمر بر خواص نهایی محصول تولید شده اثرگذار است. اصولاً خواص آمیختههای پلیمری به شکلشناسی آنها مرتبط است که وابسته به امتزاجپذیری اجزا و سازوکار جدایی فاز است. جدایی فاز در آمیختههای پلیمری ترکیبی از سینتیک و ترمودینامیک است. منشأ فیزیکی جدایی فاز به طور عمده وابسته به مقدار نوسانات است که شامل سازوکارهای مختلف مانند هستهگذاری، نفوذ، رشد و انعقاد است. بنابراین شناخت این پدیده، سازوکارهای حاکم و عوامل مؤثر بر آن از اهمیت زیادی برخوردار است. روشهای مختلفی برای شناسایی این پدیده وجود دارند که در میان آنها اندازهگیریهای رئولوژی حائز اهمیت است. در این مقاله سعی شده است تا به طور کلی فرایند جدایی فاز آمیختههای پلیمری، سازوکارهای غالب، عوامل مؤثر بر آن و روشهای تشخیص این پدیده مرور شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آمیخته، آنتروپی، جدایی فاز، ساز و کار، رئولوژی،
عنوان انگلیسی
Characterization of Phase Separation in Polymer Blends
چکیده انگلیسی مقاله
Polymers are widely used in different industries because of their wide range of applications. The use of polymer combinations as blends is common because one single polymer alone does not provide the desired properties required for some specific applications. There are two methods for preparation of polymer combinations: chemical (copolymerization) and physical (blending). Polymer combination leads to better performance, physical and mechanical properties while it reduces the cost effectively. Mixing of polymers is usually difficult because the entropy of mixing is low, and induces phase separation in polymer blend. The properties of polymer blends are affected through phase separation. The properties of polymer blends are associated with their morphology and affected by the miscibility of components and phase separation mechanism. Phase separation in polymer blends can be explained by a combination of kinetic and thermodynamic effects. The physical origin of phase separation is due to fluctuations that include different mechanisms such as nucleation, diffusion, growth and coalescence. So it is of utmost importance to know the governing mechanisms and the factors affecting the phase separation. There are many ways to identify this phenomenon, among them the rheological measurements are the best. This article provides a comprehensive view of the field of phase separation in the polymer blends, the dominant mechanisms, the effective parameters and the methods of determining the phenomenon.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
blend, entropy, phase separation, mechanism, rheology
نویسندگان مقاله
محمد برمر |
عضو هیئت علمی
ساناز بابادی |
-
شروین احمدی |
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
نشانی اینترنتی
http://basparesh.ippi.ac.ir/article_1397_6668f6bc996595e163d40894e10beafb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/651/article-651-412791.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات