این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۱، صفحات ۱۹-۲۸
عنوان فارسی
تأثیر تعادل آنیون-کاتیون جیره در دوره آغازین بر عملکرد، ریختشناسی روده باریک، سطح الکترولیتهای سرم و کانی شدن استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش بهمنظور تعیین میزان تأثیر سطوح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحله آغازین (1 تا 10 روزگی) بر عملکرد جوجههای گوشتی، میزان کانی شدن استخوان درشتنی، الکترولیتهای سرم، ویژگیهای لاشه و ریختشناسی روده باریک انجام گرفت. در این آزمایش از 280 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی استفاده شد. گروههای آزمایشی عبارت از پنج سطح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیره (150، 200، 250، 300 و 350 میلیاکیوالان در کیلوگرم) در چهار تکرار و هر تکرار شامل چهارده قطعه جوجه بودند. نتایج نشان داد که تغذیه با استفاده از جیره دارای تعادل آنیون-کاتیون 350 میلیاکیوالان در کیلوگرم، موجب کاهش وزن زنده و میانگین افزایش وزن در دورههای آغازین و رشد، کاهش مصرف خوراک و افزایش ضریب تبدیل خوراک در دوره آغازین شد. تعادل آنیون-کاتیون جیره بدون تأثیر معنیداری روی الکترولیتهای سرم، وزن نسبی اجزاء لاشه و ریختشناسی روده بود. کاهش سطح آنیون-کاتیون جیره به کمتر از 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم، بدون تأثیر بر خاکستر استخوان، موجب کاهش معنیدار (05/0>P) فسفر و کلسیم درشتنی به ترتیب در سنین 21 و 42 روزگی شد. بهطورکلی نتایج بیانگر اهمیت تأمین سطح مناسب تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحله آغازین (200 تا 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم جیره) برای دستیابی به عملکرد بهینه در جوجههای گوشتی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تعادل الکترولیتها، جوجه گوشتی، عملکرد، فسفر، کلسیم،
عنوان انگلیسی
Effects of dietary anion-cation balance during starter period on performance, small intestine morphology, serum electrolyte level, and tibial mineralization in broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was carried out to investigate the effects of starter period’s (1 to 10 d) dietary cation-anion balance on performance, tibia bone mineralization, serum electrolyte level, carcass characteristics and small intestine morphology. A total of 280 day-old broiler chicks of Ross 308 strain were used in a completely randomized design. Treatments consisted of five different level of dietary cation-anion balance (150, 200, 250, 300, and 350 mEq/Kg) and each of them replicated four times (14 birds per replicate). The results showed that feeding a diet with anion-cation balance of 350 mEq/Kg, significantly (P< 0.05) reduced body weight and weight gain during starter and grower periods, feed intake reduced and feed conversion ratio increased during starter period. Dietary cation-anion balance had no significant effects on serum electrolytes, relative weight of carcass and gastrointestinal organs to body weight and intestinal morphology. Reducing dietary cation-anion balance level to less than 300 mEq/Kg had no significant (P>0.05) effects on tibia bone ash content, but significantly (P< 0.05) reduced the phosphorus and calcium content of tibia ash at 21 and 42 days of age, respectively. In conclusion, the results indicated that maintaining appropriate dietary cation-anion balance during starter period (200 to 300 mEq/kg) is utmost important to achieve optimal broiler chicks’ performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سهیلا آذرزرتشت | آذرزرتشت
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
احمد کریمی |
دانشیار، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
قربانعلی صادقی |
دانشیار، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_62044_da796a307f91b909a0405ef36e4b7c95.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-412811.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات