این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۸۴۷-۸۶۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Shelf Life Determination of Fresh Cheese Subjected to Different Modified Atmospheres Packaging
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to determine the physicochemical, microbiological, and sensory properties as well as shelf life of fresh mozzarella cheese samples. Fresh mozzarella cheese samples were packaged under five different Modified Atmospheres (MAP): Vacuum (Atm 2), 40% CO2/60% N2 (Atm 3), 60% CO2/40% N2 (Atm 4), 100% CO2 (Atm 5) and 100% N2 (Atm 6). Identical cheese samples were packaged in air (Atm 1), taken as the control. All cheese samples were kept under refrigeration (4±1°C) for 6 weeks. Atm 5 gas mixture was the most effective for inhibiting aerobic microflora growth in cheese samples stored at 4°C during 6 weeks. Lactic acid bacteria were not affected by CO2 presence even in high concentrations. Yeasts and moulds were totally inhibited by Atm 5 gas mixture throughout the entire storage period. Sensory evaluation showed that cheese packaged under Atm 3 retained good sensory characteristics for 6 weeks of storage while control samples were appreciated the least. Atm 5 provided the best shelf life extension at 4°C by 81 days, compared to the control.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
i felfoul |
laboratoire analyses, valorisation et sécurité des aliments lavasa , ecole nationale d amp;amp; 039;ingénieurs de sfax, université de sfax, route de soukra, 3038 sfax, tunisie.
h attia |
laboratoire analyses, valorisation et sécurité des aliments lavasa , ecole nationale d amp;amp; 039;ingénieurs de sfax, université de sfax, route de soukra, 3038 sfax, tunisie.
s bornaz |
ecole supérieure des industries alimentaires de tunis, université de carthage, 58 rue alain savary, 1003 tunis, tunisie.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_16784_034075c592346263ae8d8624d3d6a310.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-412984.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات