این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۳، شماره ۲، صفحات ۳۲۵-۳۳۷
عنوان فارسی
مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن میوه بلوط ایرانی، پسته وحشی و چهار گونه بادام وحشی
چکیده فارسی مقاله
بلوط ایرانی، پسته وحشی و بادام کوهی سه گونه از مهمترین گونههای جنگلی غرب کشور بوده که بهعنوان گونههای اصلی در جنگلهای زاگرس پراکنش دارند. میوه این گونهها دارای روغن قابل توجه با خواص تغذیهای مناسب بوده که آشنایی با آن میتواند نقش مهمی در اقتصادی کردن جنگل ایفاء کند. این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه ساختار روغن استخراج شده از میوه این سه گونه انجام شد.این تحقیق بر روی میوه بلوط ایرانی، پسته وحشی و چهار گونه بادام وحشی (بادام طاووسی، بادام کوهی، بادام برگ سنجدی و بادام زاگرسی) انجام شد. گونههای مورد مطالعه از قسمتهای مختلف مناطق جنگلی در استان چهارمحال و بختیاری جمعآوری شدند. در مناطق مورد مطالعه از هر گونه پنج درخت بهطور تصادفی انتخاب و از هر درخت بهطور متوسط یک کیلوگرم میوه از قسمتهای مختلف تاج تهیه شد. نمونهها بهصورت جداگانه بهمنظور استخراج روغن به آزمایشگاه انتقال داده شد. استخراج روغن با استفاده از روش سوکسله انجام شد. ساختار اسید چرب روغن در گونههای مورد مطالعه عمدتاً حاوی اسیدهای چرب معمول در روغنهای گیاهیست. اسیدهای چرب تک غیراشباع گونههای مختلف بادام بهطور متوسط 80.41%، پسته وحشی 51.7% و بلوط ایرانی 45.8% بدست آمد. متوسط اسیدهای چرب چند غیراشباع در بادامها، پسته وحشی و بلوط ایرانی بهترتیب 13.3%، 22.8% و 25.4% میباشد. از نظر اسیدهای چرب اشباع گونههای بادام با متوسط 5.96% کمترین مقدار و پسته وحشی با 23.3% بیشترین مقدار را دارند.میوه انواع بادام وحشی بهویژه گونههای بادام کوهی و بادام طاووسی از نظر ترکیبهای اسید چرب روغن حائز اهمیت بوده و روغن آن دارای مقدار قابل توجهی از اسیدهای چرب غیراشباع است، بنابراین از نظر ساختار اسیدهای چرب در شرایط ممتازتری قرار دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بلوط ایرانی، پسته وحشی، بادام وحشی، اسیدهای چرب،
عنوان انگلیسی
Comparison of fatty acid composition of fruit oil from acorn (Persian oak), Pistacia atlantica Desf. and four wild almond species
چکیده انگلیسی مقاله
Oak, pistachio, andwild almond treescover a vast area of Zagros forests. Fruits of these species have a lot of characteristics as a nutrition source. This study was aimed to comparison of fatty acid composition of fruit oil from Acorn, Pistacia atlantica Desf. and four wild almond species (A. scoparia, A. arabica, A. elaeagnifolia and A. haussknechtii). This research was carried out in Chaharmahal and Bakhtiari province. At the first step in each region, 5 trees were selected, randomly. Then, 1 kg seed was harvested from different parts of each tree crown. The oils of the dried powder from fruits were extracted by the Soxhlet method.The results indicated that the main fatty acids in the six species were monounsaturated fatty acids, particularly oleic acid. MUFA in the amygdalus species, Pistacia atlantica and Quercus brantti seeds were 80.41%, 51.7% and 45.8%, respectively. Also, PUFA in the amygdalus species, Pistacia atlantica and Quercus brantti seeds were 13.3%, 22.8% and 25.4%, respectively. Saturated fatty acids of the Pistacia atlantica were higher than other species. The fruits of wild almond species, specially Amygdalus scoparia and Amygdalus Arabica, are more important because of more desirable fatty acid composition (monounsaturated fatty acids) compared to other species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
یعقوب ایران منش |
استادیار، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
حسن جهانبازی گوجانی | jahanbazi goujani
استادیار، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_111474_5d713ed2982f97f7767c2372d56dcee1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-413592.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات