این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۳۱-۴۷
عنوان فارسی
افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و مقاومت به شوری در درمنه کوهی (Artemisia aucheri) باH۲O۲ –پرایمینگ
چکیده فارسی مقاله
مطالعات اخیر، پرایمینگ بذر با H2O2 را بهعنوان روشی موثر برای تخفیف تنشهای غیرزیستی در گیاهان معرفی کردهاند. در تحقیق حاضر که در دانشکده علوم داشگاه شهرکرد انجام گرفت، بذرهای گیاه دارویی درمنه کوهی(Artemisia aucheri) با H2O2(صفر، 10، 50، 90 و 140 میکرومولار) پرایم شدند و به مدت یک ماه تحت تنش شوری ( 0 و 150 میلی مولار کلرید سدیم) کشت شدند. نتایج نشان گر کاهش غلظت H2O2 و مالون دی آلدهید در اثر این پرایمینگ بود که منجر به کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در سطح سلول شد. علاوه بر این، پرایمینگ بذر با H2O2(به ویژه در 90 میکرومولار) باعث افزایش بیوماس، محتوای آب کل، غلظت کلروفیل کل و کاروتنوییدها، محتوای فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی در این گونه تحت هر دو شرایط عادی و تنش شوری گردید. بیشترین فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، فعالیت پاکروبی رادیکالهای هیدروکسیل و سوپراکسید در گیاهان درمنه کوهی که بذر آنها با 90 میکرومولار پراکسید هیدروژن پرایم شده بود، مشاهده شد. در حالی که فعالیت آسکوربات پراکسیداز در گیاهانی که بذر آنها با 140 میکرومولار پرایم شده بودند، به حداکثر رسید. نتایج نشان دادند که پرایمینگ با H2O2 میتواند با تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیک و متابولیسمی مانند فتوسنتز، پاکروبی انواع اکسیژن فعال و سمیتزدایی باعث افزایش مقاومت به شوری در گیاهان درمنه کوهی و در نتیجه بهبود رشد و نمو در این گونه شود. علاوه براین، پرایمینگ با H2O2 (90 میکرومولار) فعالیت آنتی اکسیدانی و قدرت احیاکنندگی در درمنه کوهی را افزایش داد که میتواند نشانگر افزایش خواص دارویی این گیاه باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Increasing Salt Tolerance and Antioxidant Activity in Artemisia aucheri by H2O2-Priming
چکیده انگلیسی مقاله
Recent studies have introduced seed priming with H2O2 as an effective technique to alleviate abiotic stresses in plants. In the current study, accomplished at Faculty of Sciences, Shahrekord University, seeds of medicinal plant Artemisia aucheri were primed with H2O2 (0, 10, 50, 90 and 140 µM) and grown under salt stress (0 and 150 mM NaCl) for one month. Results showed a decrease in H2O2 and malonyldialdehyde concentrations by H2O2 priming leading to diminish lipid peroxidation at the cellular level. Moreover, seed priming with H2O2 (particularly at 90 µM) increased biomass, total water content, chlorophyll (a+b) and carotenoids concentrations, total phenolic content and antioxidant capacity in the plants from primed seeds under both normal and saline conditions. Higher activities of superoxide dismutase and catalase were observed in the primed A. aucheri with 90 µM H2O2, while the activity of ascorbate peroxidase was at the maximum level at 140 µM H2O2 priming condition. Additionally, hydroxyl and super oxide radicals scavenging activities were at the maximum level in the plants from primed seeds with 90 µM H2O2. Data revealed that H2O2 priming can induce salt tolerance in A. aucheri plants by adjusting physiological and metabolic processes such as photosynthesis, ROS scavenging and detoxification and brings about an improved growth and development in this species. Furthermore, H2O2 priming at 90 µM augmented antioxidant activity and reducing power in A. aucheri suggesting an increase in its medicinal properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فروزان عظیمیان |
biology department, faculty of sciences, shahrekord university, shahrekord, iran
پرتو روشندل |
biology department, faculty of sciences, shahrekord university, shahrekord, iran
نشانی اینترنتی
http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_6276_98ceafa7eff26628462c671b95225224.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/506/article-506-413705.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات