این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Plant Physiology and Breeding، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۲

عنوان فارسی نقش حفاظتی آرژنین در کاهش صدمات اکسیداتیو ناشی از تنش اسمزی در گیاه زنیان (Trachyspermum ammi) در کشت هیدروپونیک
چکیده فارسی مقاله است که نقش آن در ایجاد تحمل گیاهان به تنش­های محیطی از جمله تنش خشکی مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور بررسی اثرات حفاظتی آرژنین در کاهش تنش اسمزی ناشی از پلی­اتیلن­گلیکول در گیاه زنیان، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. فاکتور­های آزمایش شامل آرژنین در سه سطح (0، 10 و 20 میکرو مولار) و تنش اسمزی (ناشی از پلی­اتیلن­گلیکول) در سه سطح (0، 5/13% و 17% وزنی/حجمی) بودند. نتایج نشان داد که کاربرد آرژنین از طریق جذب ریشه، سبب کاهش محتوای پراکسید هیدروژن، پراکسیداسیون لیپید (مالون دی­آلدهید و سایر آلدهیدها) و فعالیت آنزیم لیپواکسیژناز و افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان (کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و گایاکول پراکسیداز)، محتوای پروتئین و پرولین تحت شرایط تنش می­شود. بنابراین بنظر می­رسد کاربرد آرژنین می­تواند تحمل گیاه به تنش کم­آبی را از طریق افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان بالا ببرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم­های آنتی­اکسیدان، پراکسیداسیون لیپید، زنیان،

عنوان انگلیسی Protective Role of Arginine Against Oxidative Damage Induced by Osmotic Stress in Ajwain (Trachyspermum ammi) Seedlings Under Hydroponic Culture
چکیده انگلیسی مقاله Assessing the tolerance of medicinal plants is important for planting them in drought areas. Arginine is a growth regulator and its role in plants’ tolerance to environmental stresses such as drought has been investigated. To evaluate the protective effects of arginine against osmotic stress induced by polyethylene glycol in ajwain (Trachyspermum ammi) seedlings, an experiment was conducted as a completely randomized design in a factorial arrangement with three replicates. Experimental treatments included arginine at three levels (0, 10 and 20 µM) and osmotic stress (induced by polyethylene glycol 6000) at three levels (0, 13.5% and 17% (W/V)). Results showed that arginine application through the root medium caused the reduction of H2O2 content, lipid peroxidation (malondialdehyde and other aldehydes) and lipoxygenases activity and increased the antioxidant enzymes activity (calatase, ascorbate peroxidase and guaiacol peroxidase), protein content and proline content under osmotic stress. Therefore, it seems that the application of arginine greatly improves the dehydration tolerance through elevated activities of antioxidant enzymes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ajwain, Antioxidant enzymes, Lipid Peroxidation

نویسندگان مقاله رزیتا کبیری |
phd student, faculty of agriculture, ilam university, ilam, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

مهدی نقی زاده |
assistant professor, faculty of agriculture, shahid bahonar university of kerman, kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

علی حاتمی |
assistant professor, faculty of agriculture, ilam university, ilam, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)


نشانی اینترنتی http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_6267_ef1b6eccd02971f611bb5982fc4ca147.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/506/article-506-413708.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات