این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۱-۲۰

عنوان فارسی ساز و کار زوال در بذر نخود، ارتباط هیدرولیز قندها و پراکسیداسیون لیپید با واکنش‌های آمادوری و مایلارد
چکیده فارسی مقاله این آزمایش برای مطالعه ساز و کار‏های زوال در بذر نخود ایرانی (Cicer arietinum L.) در شرایط انبارداری طبیعی و زوال مصنوعی در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1394 انجام شد. آزمایش به‌صورت طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل انبارداری طبیعی دو و چهار سال و زوال مصنوعی یک تا پنج روز با آزمون تسریع پیری با تیمار شاهد بودند. نتایج نشان داد با افزایش دوره زوال مصنوعی و انبارداری طبیعی، درصد جوانه‏زنی کاهش یافت. با افزایش مدت زوال قندهای محلول، قندهای غیراحیایی و پروتئین محلول کاهش یافت؛ ولی میزان پراکسیداسیون لیپید، قندهای احیایی، نشاسته و کربونیلاسیون پروتئین و واکنش‏های آمادوری و مایلارد افزایش یافتند. در شرایط انبارداری طبیعی، میزان پراکسیداسیون لیپید بیشتر از هیدرولیز قندها ولی در شرایط زوال مصنوعی هیدرولیز قندها بیشتر از پراکسیداسیون لیپید بود. این نتایج نشان می‏دهد که دلیل اصلی وقوع واکنش‏های آمادوری و مایلارد در بذر‌های نخود و در شرایط انبارداری طبیعی، پراکسیداسیون لیپید و در شرایط زوال مصنوعی، هیدرولیز قندها است. همچنین نتایج نشان داد در شرایط انبارداری طبیعی نسبت به زوال مصنوعی، میزان واکنش آمادوری، بیشتر ولی واکنش مایلارد به میزان کمتری انجام شد؛ در‌حالی‌که، در شرایط زوال مصنوعی، میزان واکنش مایلارد بیشتر و واکنش آمادوری کمتری انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که در شرایط زوال مصنوعی شدید، وقوع شدید واکنش مایلارد پس از واکنش آمادوری، خسارت بیشتری را به بذر اعمال کرد و در نهایت، قابلیت حیات بذر را کاهش و افت بیشتر درصد جوانه‏زنی را در شرایط زوال مصنوعی نسبت به انبارداری طبیعی سبب شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انبارداری، جوانه‌زنی، زوال تسریع شده و قندهای احیایی،

عنوان انگلیسی Ageing mechanisms in chickpea seeds: Relationship of sugar hydrolysis and lipid peroxidation with Amadori and Millard reactions
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was performed in order to study on ageing mechanisms of chickpea seeds (Cicer arietinum L.) in natural storage and accelerated ageing conditions in seed laboratory of Gorgan Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran at 2015. Experiment was in completely randomized design arrangement with four replications. Treatments were 2 and 4 years natural storage and 1-5 days of accelerated ageing with control treatment. The results showed that with increasing of natural storage and accelerated ageing duration, germination percentage was decreased. Increasing of ageing duration decreased soluble sugars, non-reducing sugars and soluble proteins but lipid peroxidation, reducing sugars, protein carbonylation and Amadori and Millard reaction were increased. In natural storage condition lipid peroxidation was more than sugar hydrolysis but in accelerated ageing condition sugar hydrolysis was more than lipid peroxidation. These results show that the main reason of Amadori and Millard reaction in chickpea seeds in natural storage condition is lipid peroxidation and in accelerated ageing condition is sugar hydrolysis. Also, the results showed that Amadori reaction in natural storage condition was more than Amadori reaction and in accelerated ageing condition Millard reaction was more than Amadori reaction. The results of the present study showed that sever Millard reaction after Amadori reaction induced higher damage on seed and results to more decrease of seed viability and reduce of seed germination percentage in accelerated ageing than natural storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله storage, Germination, accelerated ageing, reducing sugars

نویسندگان مقاله مهدی شعبان |
گروه زراعت، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرشید قادری فر |
گروه زراعت، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حمیدرضا صادقی پور |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

احد یامچی |
گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_21534_9f93abe429bc987074bcd634d544cab7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-414390.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات