این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۹۲۱-۹۳۳

عنوان فارسی اثر آسکوربات کلسیم و تیمار دمایی بر افزایش عمر قفسه‌ای قارچ تکمه‌ای
چکیده فارسی مقاله به منظور حفظ کیفیت قارچ تکمه‌ای سفید و جلوگیری از قهوه‌ای شدن آن در انبار تحقیقی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در دانشگاه بوعلی سینا و در سال 1394 اجرا گردید. در این مطالعه اثر اسکوربات کلسیم در سه سطح (0، 0.4 و 0.8 درصد) و تیمار آب گرم (45 درجه سانتگراد به مدت 3 دقیقه) بر روی صفات کیفی قارچ تکمه‌ای بررسی شد. این تحقیق در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. قارچ‌ها پس از تیمار در دمای 5/0±1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90% نگه‌داری شده و طی روزهای 10، 15، 20 و 25 انبارمانی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اسکوربات کلسیم همراه با تیمار گرمایی اثرات مثبتی بر کاهش وزن، سفتی بافت، شاخص‌های رنگ و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز به همراه داشت. همچنین اثر اسکوربات کلسیم بر ویتامین ث و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و اثر تیمار گرمایی بر فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز معنی‌دار شد. اثر زمان انبارمانی بر همه‌ی صفات اندازه‌گیری شده در سطح یک درصد معنی دار شد.‌ همچنین اثر متقابل تیمار و زمان بر کاهش وزن، شاخص‌های رنگ و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز معنی‌د‌‌‌ار شد. نتایج نشان دادند که اسکوربات کلسیم 0.8 درصد همراه با تیمار گرمایی بهترین اثر را در حفظ صفات کیفی قارچ‌های تکمه‌ای داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of calcium ascorbate and heat treatment on preserving quality of button mushroom (Agaricus bisporus) during storage
چکیده انگلیسی مقاله In order to preserving button mushroom quality and inhibiting its browning during storage, an experiment was carried out through a factorial experiment based on a completely randomized design with three replications in Bu-Ali Sina university. In this research the effect of calcium ascorbate in three levels (0, 0.4 0.8 percent) and Hot water treatment (45°C for 3 minutes) was investigated on qualitative characteristics of button mushroom. This research was conducted. After treatment, mushrooms were kept at 1±0.5°C and 90% relative humidity and were evaluated after 10, 15, 20 and 25 days storage. The results showed that calcium ascorbate associated with heat treatment had positive effects on weight loss, texture firmness, color Parameters and polyphenol oxidase activity (PPO). The Effects of calcium ascorbate on vitamin C and PPO activity and the effects of heat treatment on PPO activity were significant. The effect of storage periods was significant on all measured parameters. In addition, the interaction effect of treatment and storage time was significant on weight loss, color parameters and PPO activity. The best results in preserving mushroom quality appeared to be obtained from 0.8% calcium ascorbate with heat treatment at 45°C.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد سیاری |
استادیار، دانشگاه بوعلی سینای همدان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی، تخصص فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت تنش سرمایی انار گیاهان جالیزی هنداونه خیار خربزه گوجه فرنگی فلفل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

سجاد الوندی |
دانشگاه بوعلی سینا - دانشکده کشاورزی - گروه علوم باغبانی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_56665_397684921240b48bb1e8513cf38950cb.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-414911.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات