این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۹۶۵-۹۷۵

عنوان فارسی بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی میوه ژنوتیپ‌های مختلف کُنار هندی استان هرمزگان
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش خصوصیات پومولوژی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی میوه 13 ژنوتیپ کُنار هندی جمع‌آوری شده از استان هرمزگان بررسی شد. میوه‌های کُنار در مرحله بلوغ تجاری برداشت شدند و ویژگی‌های کمی و کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیش‌ترین وزن میوه و وزن گوشت، قطر میوه و درصد گوشت میوه مربوط به ژنوتیپ G3 بود. کشیده‌ترین میوه‌ها و بذرها متعلق به ژنوتیپ G11 بود. میزان مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتر (TA) و نسبت TSS/TA به ترتیب در ژنوتیپ‌های G9، G3 و G10 بیش‌تر از سایر ژنوتیپ‌ها بود. نتایج اندازه‌گیری ترکیبات بیوشیمیایی نشان داد که میزان فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در میوه‌های ژنوتیپ G5 بیش‌تر است، در حالی که بالاترین مقدار ویتامین ث از ژنوتیپ G4 به‌دست آمد. میزان فلاونوئیدهای کاتچین و کوئرستین اندازه گیری شده به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به ترتیب در ژنوتیپ‌های G3 و G10 حداکثر بود. همبستگی مثبت و معناداری بین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی با میزان ویتامین ث، فنل و فلاونوئید کل میوه ژنوتیپ‌های کُنار مشاهده شد. در کل نتایج این پژوهش نشان داد که ژنوتیپ G10 از ویژگی‌های حسی و ژنوتیپ G3 از خصوصیات کمی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بالاتری برخوردار است و کُنار می‌تواند به عنوان میوه‌ای با ارزش غذایی بالا، در مناطق مستعد مورد کشت و کار قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فلاونوئیدکل، فنل کل، کاتچین، کُنار هندی، کوئرستین،

عنوان انگلیسی Evaluation of physico-chemical properties and antioxidant compounds of different genotypes ber fruit grown in Hormozgan province
چکیده انگلیسی مقاله In this study the pomological characteristics and antioxidant compounds of 13 genotypes of ber fruit collected from the Hormozgan province were evaluated. Ber fruits harvested at commercial maturity stage and their quantitative and qualitative characteristics were studied. The results showed that there is a significant difference between ber genotypes for these traits. The highest fruit and flesh weight, fruit diameter and fruit flesh percentage was related to genotype G3. The highest fruits and seeds were belonged to genotype G11. The level of total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA) and TSS/TA ratio were higher respectively in the G9, G3 and G10 genotypes than others. Biochemical measurement results showed that the total phenolics and flavonoids content and antioxidant capacity of fruits is the highest in the genotype G5, while the highest amount of vitamin C obtained from genotype G4. Amount of catechin and quercetin of flavonoids were maximum respectively in the genotypes G3 and G10. Positive correlation was observed between the amount of antioxidant activity with vitamin C, total phenolics and flavonoids content of ber fruit genotypes. Overall, the results of this study demonstrated that sensory attributes in the G10 and quantitative properties and antioxidant compounds in G3 genotype were higher and ber could be cultivated as a fruit with high nutritional values in the appropriate areas.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین میغانی |
استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

محمود قاسم نژاد |
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

ابوذر هاشم پور |
دانش آموخته دوره دکتری گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_56860_3cee243ed5abe7feecc6682dc4a3bdd8.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-414914.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات