این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۱۰۰۱-۱۰۱۵

عنوان فارسی تاثیر تیمار آب گرم و بسته‌بندی نانو بر خواص کیفی میوه شلیل رقم ‘سانگلو‘ در طول انبارداری
چکیده فارسی مقاله با توجه به عمر ماندگاری کوتاه میوه شلیل و اهمیت فیزیولوژی پس‌ازبرداشت آن، پژوهشی به‌ منظور مطالعه اثر کاربرد بسته‌بندی نانو به ‌همراه تیمار آب گرم بر حفظ خواص کیفی و افزایش عمر انبارمانی میوه شلیل رقم ‘سانگلو‘ در سال 1393 اجراء گردید. این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار صورت گرفت و خواص کیفی میوه هر 10 روز یک‌بار طی 40 روز نگهداری در دمای 1-0 با رطوبت نسبی 95-90 درصد اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد بسته‌بندی نانو سبب حفظ ویتامین ث، میزان اسید آلی و میزان کل مواد جامد محلول گردید و از طرفی بسته‌بندی نانو در مقایسه با بسته‌بندی معمولی بر کاهش وزن، کیفیت رنگ و میزان افزایش قهوه‌ای شدن اثر معنی‌داری نداشته است. میزان pH در طی 30 روز انبارمانی روند کاهشی داشت، سپس تا 40 روز این روند افزایشی بود. میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز با گذشت زمان روند افزایشی داشت ولی این روند در بسته-بندی نانو نسبت به تیمار شاهد کمتر بود. میزان شاخص طعم و کاروتنوئید با گذشت زمان روند افزایشی داشت ولی این روند در کاروتنوئید طی40 روز انبارمانی کاهش معنی‌داری پیدا کرد. کاهش سفتی بافت میوه با گذشت زمان طی 30 روز نگهداری در تیمارهای با بسته‌بندی نانو کمتر بود. نتایج نشان داد که ظروف بسته‌بندی نانو می‌تواند به‌عنوان روشی مناسب برای افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم ‘سانگلو‘ مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Influence of hot water treatment and nano-packaging on qualitative characterestics of nectarine fruit cv. ‘Sunglo‘ during storage
چکیده انگلیسی مقاله By considering short shelf life time of nectarine fruit and the importance of postharvest physiology, In order to study the effect of nano-packaging with hot water treatment to maintain qualitative characterestics and increase the storage life of nectarines cv. ‘Sunglo‘ an experiment was carried out in 2014. The experiment was designed in a CRBD (completely randomized block design) based on factorial with three replications and fruits qualitative characterestics every 10 days, during 40 days storage with 0-1C0 temperature, 90-95 percent RH were measured. The results showed that nano-packaging caused to maintain the vitamin C, titratable acidity and total soluble solids, and also nano-packaging compared to conventional packaging on weight loss, color quality and increasing browning was not significant effect. The amount of pH was decreased during 30 days of storage, then was increased to 40 days. The peroxidase enzyme activity increased with time, but this process in nano-packaging less than control treatment. The flavor index and carotenoids increased with time, but this process was significant decrease in carotenoids during 40 days of storage. Decrease in fruit firmness over time within 30 days of treatment with nano-packaging is lower. The results showed that nano packaging can be a suitable method to increasing the shelf life and maintain quality of nectarine fruit cv. ‘Sunglo‘.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Browning, Hot treatments, Peroxidase, Postharvest, Storage

نویسندگان مقاله فاطمه حسین پور |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

ولی ربیعی |
دانشیار دانشگاه زنجان-گروه علوم باغبانی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

محمداسماعیل امیری | mohammad esmaeil
دانشیار دانشگاه زنجان-گروه علوم باغبانی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

علی سلیمانی |
استادیار دانشگاه زنجان-گروه علوم باغبانی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_56634_a46ca37030603f6754c766e99d176c40.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-414917.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات