این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
تحقیقات مرتع و بیابان ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۳۲-۴۱
عنوان فارسی
تعیین ارزش غذایی گونه شورپسند Halostachys caspica در مراحل مختلف فنولوژیکی در سه رویشگاه متفاوت
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش برای تعیین ارزش غذایی گونه شوررویHalostachys caspica در سه مرحله فنولوژیکی رشد رویشی، گلدهی و بذردهی در سه رویشگاه متفاوت قم، یزد و ارومیه انجام گردید. پس از نمونهبرداری کاملاً تصادفی، شاخصهای دیواره سلولزی عاری از همیسلولز ((ADF، پروتئین خام (CP)، میزان خاکستر، چربی خام (EE)، انرژی متابولیسمی (ME)، هضمپذیری ماده خشک ((DMD و درصد رطوبت در آزمایشگاه با روشهای استاندارد تعیین شدند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از تجزیه واریانس در قالب فاکتوریل دو فاکتوره در نرمافزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل مراحل مختلف رشد و مناطق مختلف اکولوژیکی اغلب شاخصهای کیفیت اندازهگیری شده در مراحل مختلف رشد و رویشگاههای مختلف دارای تفاوت معنیدار بوده و این تغییرات دارای نظم خاص نمیباشند. نتایج نشان داد کهH. caspica در مرحله گلدهی بیشترین ارزش غذایی را دارا بوده و با افزایش سن گونه در هر سه رویشگاه میزان الیاف خام و خاکستر افزایش یافته است. گونه مورد نظر با توجه به قرار گرفتن در شرایط سخت اکولوژیکی، دارای ارزش علوفهای خوبی بوده و میتواند در برنامهریزی توسعه پایدار در مناطق شور مورد توجه قرارگیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Nutritional Value of a holophyte species, Halostachys caspica in three Different Phonological Stages and three Different Sites
چکیده انگلیسی مقاله
This research was performed to determine the nutritional value of a halophyte species, Halostachys caspica in three different phonological stages including primary growth, flowering and seed ripening in three different sites i.e, Qom, Yazd and Urmia provinces Plant sampling was completely randomized and crude protein, ether extract, water percentage, acid detergent fiber, ash, dry matter digestibility and metabolism energy were measured by standard methods. Data analysis was done using SPSS software in a factorial design. According to the results, interaction effects of growth stages and different ecological sites showed a significant difference for most of the measured factors and they did not follow a regular trend. The results indicated that H. caspica had the highest forage quality in flowering (second stage) while with increase of plant age, crude fiber and ash increased in all the three studied sites. Growing in sever ecological conditions and having high forage quality, H. caspica may be considered for sustainable development plan in saline regions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهروز رسولی |
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی رشت (Islamic azad university of rasht)
بهرام امیری |
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد (Islamic azad university of firouzabad)
محمدحسن عصاره | mohammad hassan
دانشیار پژوهشی، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
محمد جعفری |
استاد دانشگاه منابع طبیعی تهران
نشانی اینترنتی
http://ijrdr.areeo.ac.ir/article_101994_8f9d9d4648718a7fb01fbf451b9f6fa3.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/708/article-708-415632.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات