این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
تحقیقات مرتع و بیابان ایران
، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۸۶-۹۵
عنوان فارسی
مقایسه ارزش غذایی مهمترین گونههای مرتعی نیمه استپی گرم استان خوزستان
چکیده فارسی مقاله
آگاهی از ارزش غذایی گونههای مختلف تشکیل دهنده علوفه مرتع در زمانهای مختلف جهت مدیریت بهرهبرداری و رسیدن به اهداف تولیدی ضروریست. به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی شش گونه مهم مرتعی مربوط به مراتع نیمه استپی گرم خوزستان شامل:Astragalus gypsicolus ،Astragalus sieberi ، Medicago laciniata، Medicago polymorpla ، Hyparrhenia hirta و Onobrychis gypsicola در دو مرحله رشد فنولوژیک (رشد رویشی و گلدهی) نمونهبرداری انجامشد. نمونهها در شرایط سایه خشک شدند و پس از آن شاخصهای مهم ارزش غذایی آنها (پروتئین خام، الیاف خام، ADF، ماده خشک قابل هضم، انرژی قابل متابولیسم، خاکستر، کلسیم و فسفر) در دو مرحله فنولوژیک اندازهگیری شد و در یک طرح آماری اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی به کمک نرمافزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری و میانگینها به کمک آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفتند. بررسی نتایج نشان میدهد که کیفیت علوفه در کلیه گونهها در مرحله رشد رویشی بالاتر از مرحله گلدهی بود؛ بنحوی که با پیشرفت مراحل فنولوژیک از میزان پروتئین خام، ماده خشک قابل هضم، انرژی قابل متابولیسم، درصد خاکستر، کلسیم و فسفر کاسته شد، در حالی که بر میزان الیاف خام و دیواره سلولی منهای همیسلولز (ADF) افزوده میشود. در میان گونههای مورد مطالعه بالاترین درصد پروتئین خام و کمترین درصد ADFمربوط به گونه Astragalus gypsicolus و کمترین درصد پروتئین خام و بیشترین درصد ADF به گونه Hyparrhenia hirta اختصاص داشت. اگرچه لگومهای مرتعی از نظر ماده خشک قابل هضم از لحاظ آماری در 5 گروه مجزا قرار گرفتند اما مقدار هضمپذیری آنها بین 4/68 تا 8/75 درصد تعیین گردید، در حالی که تنها گراس مورد مطالعه دارای 42 درصد ماده خشک قابل هضم بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of nutritional values of important range species in semi warm steppe Rangeland of Khouzestan
چکیده انگلیسی مقاله
Awareness about forage nutritional values of range species in different stages is necessary for range forage management. In order to evaluate nutritional values of six important range plant species: Astragalus gypsicolus,Astragalus sieberi,Medicago polymorpha, Medicago laciniata, Onobrychis gypsicola, Hyparrhenia hirta at two phenological stages (Vegetative growth and full flowering) the study carried out in semi warm steppe rangeland of Khouzestan. The samples were dried and then the important nutritional parameters: crude protein, crude fiber, ADF, digestible dry matter, metabolisable energy, ash, phosphorus and calcium were measured. The split plot experiment at random complete block design was used for data analysis and the mean values were compared using Dunkan Test. The results showed that the forage quality in all of species were higher in vegetative growth than full flowering stage. Amount of crude protein, digestible dry matter, metabolisable energy, ash, calcium and phosphorus were decreased with development of growth but amont of crude fieber and ADF were increased. The highest percentage of crude protein and the lowest percentage of ADF obtained in Astragalus gypsicolus but the lowest percentage of crude protein and the highest percentage of ADF were in Hyparrhina hirta. The DMD in range legumes were %63.4 to %75.8 but in the only range grass under study was %42.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کورش بهنام فر |
کارشناس ارشد پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
سید عطایاله سیادت | s a
- استاد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
محمدحسن صالحه شوشتری | mohammad hassan salehe shooshtari
کارشناس پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
http://ijrdr.areeo.ac.ir/article_103242_86715dffab7fe3c95789a58af84eb5d0.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/708/article-708-415734.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات