این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تحقیقات مرتع و بیابان ایران
، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۴۲-۵۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر مرحله فنولوژیکی برکیفیت علوفه دوازده گونه مرتعی، در مراتع استان همدان
چکیده فارسی مقاله
تعیین ظرفیت چرای مرتع مستلزم آگاهی از فاکتورهای متعددی است که یکی از آنها کیفیت و ارزش غذایی گیاهان میباشد و برای رسیدن عملکرد دام به سطح مطلوب آگاهی از ارزش غذایی گیاهان اهمیت زیادی دارد. به همین منظور در تحقیق حاضر دوازده گونه مورد چرای دام گوسفند مهربان در 2 مرحله فنولوژی (رشد رویشی و رشد کامل) و در دو مرتع (گله بر و آق داق) در استان همدان مورد بررسی قرار گرفتند و شاخصهای معرف کیفیت علوفه شامل، پروتئین خام (CP) دیواره سلولی منهای همی سلولز (ADF)، قابلیت هضم ماده خشک (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه واریانس داده ها حاکی از آن است که اثر گونه و مرحله فنولوژی در تمامی شاخصهای فوق در سطح 5 درصد (05/0p<) معنیدار بوده است. به طور کلی، آگاهی از کیفیت علوفه برای مدیریت تغذیه دام در مرتع ضروری است و در مدیریت اصولی دام و مرتع باید به کار گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study of phonological stages effect on nutritive values of twelve species in Hamadan rangelands
چکیده انگلیسی مقاله
Determination of grazing capacity depends on information about various factors such as forage quality and species nutrient values, and for achieve to ideal animal production information about nutrient value are very important. In this trial, nutrient values of twelve species were to evaluate, that were grazed by Mehraban sheep in two phenological stages (vegetative and maturity) in two sites of AghDagh & Galebor at Hamadan province. Forage quality indices as Crude protein (CP), acid detergent fiber (minus Hemicelluloses) (ADF),dry matter digestibility (DMD) and metabolisable energy (ME) were measured respectively. According to the results, significant differences were observed among the species and phonological stages for all measured and calculated forage quality factors (p< 0.05). Generally, Information about forage quality factors is essential for animal nutrition management in rangeland and it should be considered in range and animal management designs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین ارزانی |
استاد دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمدرضا صادقی منش صادقی منش | mohammad reza sadeghi manesh
کارشناس ارشد مرتع داری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان
حسین آذرنیوند |
استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
قاسم اسدیا ن | اسدیا ن
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان
احسان شهریاری |
دانشجوی دکترای مرتع داری دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijrdr.areeo.ac.ir/article_103674_45027a81be66cb5fb84afb686f144ba1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/708/article-708-415771.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات